Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #7: Verloren kinderen en witte overheersing

door Lindy (Hebban Crew) 12 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Lindy haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(414)
Wat te doen als een moeder op een kinderspeelplaats je vraagt even op haar driejarige dochter te passen en vervolgens niet meer komt opdagen? In Naar Lillehammer komt een rechercheur voor, een mortuarium en een verhoor, en toch is het volgens Van der Meer geen thriller. De achterflap belooft een 'literaire pageturner'. Intrigerend.
(6)
Na Black Lives Matter verschijnen er gelukkig veel boeken die het onderwerp inzichtelijker maken. Layla Saad vertelt in haar boek hoe je, als witte persoon, concreet en constructief kunt bijdragen aan de verandering die zo noodzakelijk is. Ze legt uit wat 'wit privilege' is, maar biedt ook dagelijkse reflectievragen die je ertoe bewegen om dat privilege onder ogen te zien.
(40)
Twee Chinees-Amerikaanse kinderen – verlaten door hun moeder – zwerven met het lichaam van hun overleden vader door een meedogenloos Amerikaans landschap, op zoek naar een plek om hem te begraven. De flaptekst doet me ergens een beetje denken aan De vlucht en De jongen die het paard van Attila stal, twee prachtige romans, dus deze gaat ook op het lijstje.

Niet missen!

De Hebban Thriller Tiendaagse is nog in volle gang! Deze week kun je interviews verwachten met onder anderen Lieneke Dijkzeul, Simone van der Vlugt en Donald Nolet. Vergeet ook niet mee te doen aan deze waanzinnige winactie, waarbij je een pakket met maar liefst negen recente Nederlandstalige thrillers kunt winnen.
Verder hebben we twee sneak previews van vertaalde thrillers voor je, en staan er interviews gepland met Matt Wesolowski (Six storieslees een fragment) en Nadav Vissel (Het Grote Niets – lees een fragment).
Ook nadert het einde van februari en dat betekent: aanstaande zondag Hebban Uitleesdag! Doe je weer mee?

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van… Lindy

Vorige week las ik Meisje, vrouw, anders van Bernardine Evaristo uit. Een cadeautje van de Hebban Crew voor mijn verjaardag en een schot in de roos: ik gaf het 5 sterren. Na zo'n topboek weet ik nooit zo goed wat ik daarna zal lezen. Tot Debbie liet weten dat zij in de nieuwe uitgaven van Paul Biegel is begonnen. Nachtverhaal ligt al heel lang op de stapel om herlezen te worden, dus die pak ik nu op. Prima leesvoer ook met de Hebban Uitleesdag in het vooruitzicht. Ondertussen ben ik ook nog bezig in Ik ben er niet (waarover ik al te vaak geroepen heb dat die hoog op mijn to read stond) en groeit mijn wil-ik-hebben-lijstje dit jaar veel sneller dan andere jaren. Gelukkig maar, want de boekhandel steunen blijft noodzakelijk...

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

817 volgers
419 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #7: Verloren kinderen en witte overheersing

Gesponsorde boeken