Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #8

door Aimee 49 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht Aimee haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

Ik denk dat we Pim Lammers wel als jong en veelbelovend talent kunnen bestempelen. Hij schrijft ook voor volwassenen, maar vooral zijn jeugdboeken zijn heel bijzonder. Bijvoorbeeld Het lammetje dat een varken is, het eerste Nederlandse transgenderprentenboek. Het werd gelijk bekroond met een Zilveren Griffel, hoe cool! En ook De boer en de dierenarts is echt onwijs leuk, over een boer die er een potje van maakt op de boerderij omdat hij verliefd is op de dierenarts. Nieuw werk van Pim dus, deze week: Hoe beroof je een bank?

Goede verhalen zijn zelden waar is het boek van rechtspsycholoog Harald Merckelbach. Het gaat erover dat we graag sterke verhalen horen en doorvertellen. Ik herken dat wel, ik kan eindeloos speculeren over een situatie van iemand die ik helemaal niet ken. Maar het geloven of vertellen van sterke verhalen kan tot tragische fouten leiden. En waarom vinden we het eigenlijk zo leuk? Heel interessant! Merckelbachs schreef eerder Intuïtie maakt meer kapot dan je lief is dat 5 sterren kreeg in de Volkskrant.

Ik moet toegeven dat ik nog steeds geen enkel deel uit deze serie van Tahereh Mafi heb gelezen, ook al staan de eerste drie al heel lang in de kast. Maar elke keer als er weer een nieuw deel uit komt (en dat is vaak... dit is al de zesde, zonder de novellen) denk ik 'ohja!'. Genoeg in te halen inmiddels. De titels en omslagen van deze serie zijn zo mooi. De Engelse Imagine Me verschijnt deze week, de Nederlandse vertaling van deze serie wordt door Blossom Books gedaan. Maar daarvoor moeten we nog even geduld hebben.

Niet missen!  

We gaan weer een nieuwe maand in en daar horen natuurlijk ook artikelen bij. Deze week verschijnt er weer een Reading Challenge update met de hoogtepunten uit de maand maart. En ook de verwacht-artikelen komen er weer aan, we geven je een overzicht van de boeken die uitkomen in april en waarvan wij vinden dat het echt aanraders zijn! Verder hebben we weer leuke sneak previews en winacties op de planning staan, zodat jullie je niet hoeven te vervelen.

De literaire agenda 

Tsja, fysieke evenementen zijn er momenteel niet, maar er worden overal zulke creatieve alternatieven bedacht. Het 'nadeel' van deze evenementen is dat ze niet allemaal ruim van tevoren georganiseerd zijn en het dus lastig bij te houden wat wanneer (en waar) te doen of volgen is. Een handige tip is onze Newsroom in de gaten houden, daar plaatsen we met enige regelmaat leuke initiatieven. Zo blijf je op de hoogte.

Een spannende dag deze week die wel al vast stond, is dinsdag, want dat is de laatste dag dat schrijvers hun inzending van Write Now! in kunnen sturen. Het is inmiddels alweer jaren geleden (2014 om precies te zijn) dat ik meehielp als stagiair, maar daar heb ik nog steeds zulke leuke herinneringen aan. Echt fijn om te zien dat de wedstrijd nog steeds jaarlijks wordt georganiseerd en ook dat veel winnaars uiteindelijk een boek publiceren! 

Dinsdag is trouwens ook de deadline voor onze eigen schrijfwedstrijd: Liefde in tijden van Corona

De leesplannen van… Aimee

'Sinds de vorige weekopening heb ik heel wat gelezen. Bijvoorbeeld De zeven zussen, die we besproken hebben in ons Crew-artikel. Catch & Kill en De brief voor de koning zijn goede boeken die ik onlangs las. Nu is het eindelijk tijd voor Sarah J. Maas' Crescent City-serie (House of Earth and Blood). Ik lees vrij weinig fantasy, maar deze schrijfster heeft m'n hart veroverd. Er worden ontzettend veel boekentips gegeven momenteel onder #ikleesthuis, maar ik moet eerst dit boek uitlezen van mezelf. Dat is overigens echt geen straf.'

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?  Over de auteur

Aimee

90 volgers
603 boeken
1 favoriet


Reacties op: Hebban Weekopening #8