Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #9: meer literatuur en een Reading Challenge

door Anouk (Hebban Crew) 24 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Anouk haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(3)

Ik merk dat ik in een fase zit waarin ik eerder naar literatuur grijp dan de mij zo vertrouwde fantasy. Soms kan ik maanden gaan zonder een roman te willen lezen, en ineens is de behoefte weer helemaal terug. Het vorige boek van Imbolo Mbue stond jaren op mijn 'Wil ik lezen'-plank, maar uiteindelijk ben ik er nooit aan toe gekomen. Nu is er een nieuw boek van de auteur (dat in mei ook in het Nederlands zal verschijnen) en het verhaal spreekt me enorm aan. Met mijn voornemen om meer boeken van niet-westerse auteurs te lezen, is dit perfect voor op mijn nachtkastje.

(22)

Het eerste boek Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes was een grote hit in de boekhandel waar ik toen werkte, deels ook omdat ik er zelf zo enthousiast over was. Nu is er een Nederlandse versie die dankzij crowdfunding tot stand is gekomen, waarin 100 verhalen van bijzondere Nederlandse vrouwen staan. Dit (voor)leesboek mag absoluut niet ontbreken in de boekenkast van je kinderen of dat van jezelf. Het verschijnt dan ook vandaag, want 8 maart is het Internationale Vrouwendag.

(0)

Ik ben heel gevoelig voor boeken waarin mensen gedwongen worden elkaar te confronteren op een plek waar ze niet weg kunnen, of het nu whodunits zijn of een roman. In The Arsonists' City komt een familie – uitgewaaierd over de wereld – samen op de enige plaats die hen nog bindt; het huis in Beiroet. Een huis dat verkocht gaat worden, en de familieleden zullen zowel elkaar als zichzelf onder ogen moeten komen. Het klinkt als een verrukkelijk ongemakkelijk boek.

Niet missen!

Het kán je gewoon niet ontgaan zijn: we zitten midden in een week vol boeken, ook al is de Boekenweek verplaatst naar de zomer. Onder de noemer 'Het voorwoord van de Boekenweek' vind je op Hebban dagelijks allerlei leuks: interviews met auteurs, Nederlandstalige lees verder-tips bij internationale bestsellers en achtergrondartikelen over de auteurs die optreden in De Kleine Komedie. Je vindt het allemaal terug op het kanaal Het voorwoord van de Boekenweek, zodat je heerlijk kunt smullen van deze 'week vol boeken'.
Daarnaast een project waar ik zelf heel gelukkig van word (en met mij ook de rest van de Hebban Crew, want we doen allemaal mee): de Reading Challenge van boekhandel De Vries Van Stockum. Vanaf vandaag lezen we vijf dagen lang vijf boeken, dunnetjes die elk zo'n 1.5 uur van je tijd kosten. 's Ochtends staat er een filmpje klaar waarin het boek van die dag wordt onthuld, en in de middag gaan we erover discussiëren in de daarvoor ingerichte Hebban Spot.
Natuurlijk is er daarnaast ook nog van alles te beleven op Hebban, want we hebben een aantal sneak previews voor je klaarstaan, een interview en natuurlijk een nieuwe boekverkoperscolumn. Deze week is de beurt aan Ike Bekking over haar ervaringen in coronatijd. Eind van de week trakteren we je bovendien op een listmania met tips voor de Hebban Reading Challenge checklist categorie 'Lees een boek uit het verleden'.

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van… Anouk

Ik heb zoveel te lezen, ik weet eigenlijk gewoon niet waar ik moet beginnen. Natuurlijk lees ik deze week de vijf boeken uit de Reading Challenge van boekhandel De Vries Van Stockum en welke dat zijn is ook voor mij nog een verrassing. De boeken werden ingepakt geleverd, met op elk boek de datum waarop het uitgepakt mag worden. Ik vermoed dat ik daar mijn handen wel vol aan heb, maar ook andere boeken roepen mijn naam.

Zo las ik vorige week The Invisible Life of Addie LaRue uit van V.E. Schwab en heb ik prachtige vondsten gedaan in de minibieb vlak bij mijn moeders huis, waar ik door een gekneusde enkel een week heb gebivakkeerd. Toch denk ik dat het De duw van Ashley Audrain gaat worden, want daar kijk ik al een tijdje smartelijk naar uit en nu heb ik hem eindelijk in huis. Daarnaast liggen er ook nog wat recensieboeken op me te wachten. Mijn groeiende stapel ongelezen boeken zal niet veel lager worden komende week, vrees ik.

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Anouk (Hebban Crew)

233 volgers
1378 boeken
25 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #9: meer literatuur en een Reading Challenge

Gesponsorde boeken