Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban YA Clubprijs voor Sylvia Van Driessche

Sylvia Van Driessche wint met haar YA-roman ‘Liefdestips aan mezelf’ de eerste Hebban Young Adult Clubprijs. Zij haalde in deze categorie een grote meerderheid van de stemmen binnen: maar liefst 54,65% van de lezers koos haar boek als favoriet.

In Vlaanderen is schrijfster Sylvia Van Driessche al jaren populair, maar sinds haar YA-roman Liefdestips aan mezelf weten ook Nederlandse jongeren wie zij is. Ze was jarenlang hoofdredacteur van het jongerentijdschrift Joepie en schrijft sinds 2013 gestaag door aan de jeugdboekenserie ‘Tussen de sterren’. Ook nam zij in 2011 plaats in de jury van de tv-talentenjacht Idool.  

Het in oktober 2017 bij uitgeverij Moon verschenen boek Liefdestips aan mezelf gaat over de 17-jarige Olivia, die noodgedwongen naar de villa van haar vader (een bekende tv- presentator) verhuist. Daar komt ze ook bij haar stiefmoeder en stiefzus te wonen, van wie ze eigenlijk niks moet hebben. Tegelijkertijd start Olivia een onderzoek naar de liefde (waarin Max het hoofdonderwerp is) en hoe die werkt. Als die verhalen, ervaringen en liefdestips deelt ze in haar dagboek. Maar dan komt ze iemand tegen die niet gelooft dat liefde een gebruiksaanwijzing heeft.  

Een flinke portie feelgood dus, waarin een Beste Vriendin niet kan ontbreken. Daarover schreef Van Driessche in een column op Hebban:  

‘Een beste vriendin hebben is levensbelangrijk, dat hoef ik je niet te vertellen. Ze zijn er om je tranen op te vangen als het met mannen de verkeerde richting uitgaat en ze zijn er om te applaudisseren als een overenthousiaste zeehond elke keer je nog maar half een succes boekt. ‘Ik moet nog een beste vriendin hebben’, is dan ook een vaste gedachte van me bij het begin van een verhaal. Die gedachte komt zo ongeveer net na de geboorte van het hoofdpersonage. In de young adultboeken die ik schrijf vind ik het personage van de beste vriendin even belangrijk, zo niet belangrijker, dan die van de Grote Mannelijke Liefde.’  
Lees de hele column hier.     

Klik hieronder voor de volledige top 5 van de Hebban Young Adult Clubprijs 2018

Klik hier voor de volledige uitslag

De Hebban Clubprijzen

Na enkele succesvolle edities van de Hebban Awards gaf de redactie het stokje dit jaar door aan de Hebban Clubs. Zij reiken de Hebban Clubprijzen uit, dé awards van de grootste genreliefhebbers op je favoriete boekensite. Na bekendmaking van de shortlists - samengesteld door de Hebban Clubs en met inbreng van hun volgers - konden lezers tussen 16 juli en 5 augustus 2018 stemmen op hun favoriete boeken uit verschillende genres. In totaal werden meer dan 5000 stemmen uitgebracht op de verschillende shortlists.

De bekendmaking van alle Hebban Clubprijzen kun je verwachten op de volgende data:


 

Wil jij zelf een vraag stellen aan de auteur? Laat jouw prangende vraag achter onder dit artikel. De antwoorden vind je binnenkort op Hebban!      Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban YA Clubprijs voor Sylvia Van Driessche

 

Gerelateerd

Over

Sylvia Van Driessche

Sylvia Van Driessche

De Vlaamse Sylvia Van Driessche (1976) was vijf jaar hoofdredactrice van het jon...

Hebban Spots

Liefde voor YA

649 volgers

Welkom bij "Liefde voor Young Adult"! We zijn dol op YA-boeken en willen onze liefde hiervoor graag met jullie allemaal delen. Je kan hier samen met ons praten en discussiëren over alles wat met...

Gesponsorde boeken