Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban is op zoek naar gemotiveerde en kundige recensenten

door Hebban Crew 154 reacties
Om onze lezers te informeren over nieuwe boeken en ze te helpen bij het kiezen van een volgend boek, bespreken we op Hebban maandelijks tientallen nieuwe titels. Om het grote aanbod aan te kunnen zijn we altijd op zoek naar uitbreiding van ons recensententeam. Lees jij graag, heb je een rappe pen en kun je jouw mening over een boek goed onderbouwd in een recensie verwoorden, dan zijn we op zoek naar jou. Lijkt het je leuk om deel uit te maken van een enthousiast, kritisch en professioneel recensententeam en daarmee een belangrijke bijdrage te leveren aan het succes van Hebban, lees dan snel verder.

Hebban-recensies Hoe schrijf je goede recensies? Contact

We zoeken blijvend naar recensenten in de genres:

Thrillers & Spanning Feelgood Non-Fictie Young Adult

Wat verwachten we van jou?

Als recensent moet je goed kunnen analyseren, interpreteren en beargumenteren. Je bent oprecht en geeft een eerlijke mening. Niet alleen als een boek een fantastische leeservaring was, maar ook als het boek de verwachtingen niet heeft waargemaakt. Daarbij vinden wij het ook belangrijk dat je weet voor welke doelgroep je schrijft: liefhebbers van thrillers hebben nu eenmaal een andere informatiebehoefte dan lezers van feelgood of literaire romans.

Als Hebban-recensent bespreek je één boek per maand binnen het genre waarvoor je bent aangenomen. Om het millieu en kosten te (be)sparen werken we bij Hebban vrijwel volledig digitaal. In de meeste gevallen ontvang je het boek als epub, maar soms ook als pdf. Je verbindt je voor minimaal één jaar als recensent aan ons platform. De Hebban-redactie selecteert de boeken die je bespreekt. Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met persoonlijke smaak, maar het kan ook gebeuren dat je iets leest wat je zelf niet zo snel zou hebben uitgekozen. Juist dát maakt recenseren voor Hebban regelmatig een onverwachte ervaring. Je maakt deel uit van een team en daarmee is het belangrijk om je te houden aan gestelde deadlines.

Hebban-recensenten zijn onafhankelijk en kiezen voor Hebban als hun platform. We zoeken niet naar lezers die al voor een of meerdere boekenblogs recenseren, ambassadeur (of proeflezer) zijn bij een uitgeverij, of helpen bij de promotie van een auteur.

Als recensent ben je actief op Hebban en maak je gebruik van de Hebban boekenplanken. Je draagt Hebban een warm hart toe en wilt graag deel uitmaken van Hebban en het Hebban Team. Je eigen recensie deel je actief in je eigen netwerk en je hebt interesse in het werk van je collega's.

Wat kun je van ons verwachten?

Als recensent ben je lid van het Hebban Team en zo kun je af en toe een andere bijdrage leveren aan ons populaire lezersplatform. Denk aan het coördineren van een leesclub, het bemensen van de Hebban Boekentipper of het meelezen in een Hot or Not-beoordeling. Ook kijken we altijd eerst naar onze teamleden als we op zoek zijn naar juryleden voor onze prijzen.

Als recensent krijg je toegang tot het Hebban Team Dashboard, de interne overlegomgeving, en wordt er een recensenttag in je Hebbanprofiel geplaatst. De redactionele recensies die je aflevert, worden op de boekpagina uitgelicht als 'Keuze van de redactie'. Regelmatig worden recensies doorgeplaatst als redactioneel artikel voor een grotere zichtbaarheid. We geven je tips om beter te recenseren en af en toe organiseren we (digitale) bijeenkomsten. Twee keer per jaar organiseren we voor Hebban-recensenten een (digitale) workshop of lezing met een interessante persoon uit het vak.

Beloning: het recenseren bij Hebban is een vrijwilligersklus. Als extraatje ontvang je na plaatsing en goedkeuring van elke recensie, een digitale boekenbon van 5 euro. Om de kwaliteit van recensies te waarborgen investeert Hebban graag in de begeleiding van haar recensenten. Zodra een recensie wordt afgeleverd, wordt deze redactioneel zorgvuldig geredigeerd. Wij geven recensenten graag feedback, zodat zij zich kunnen blijven ontwikkelen.

Deel uitmaken van het Hebban recensententeam is een leuke toevoeging aan je CV of op LinkedIn, vooral als je interesse hebt in het boekenvak. In de loop der jaren is Hebban een leuke opstap gebleken voor oud-recensenten die nu in een boekwinkel of bibliotheek werken, bij een uitgeverij aan de slag zijn gegaan of anderszins een plekje in het boekenvak hebben gevonden.

Ben je enthousiast geworden, mail!

Solliciteer op één genre en alleen op dat genre dat je goed kent en waar je veel (lees)ervaring mee hebt. Veel ervaring als recensent is niet noodzakelijk, veel leeservaring wel. Ter voorbereiding op je sollicitatie lees je deze tips voor een betere recensie en bekijk je een aantal Hebban-recensies.

Stuur een mail naar vandaag@hebban.nl met daarin:

  • De linkjes naar twee van je recensies (binnen het genre waarvoor je solliciteert) die op Hebban staan (staan ze daar niet, plaats ze alsnog). 

  • Vertel iets over jezelf 

  • Een korte motivatie – waarom wil je graag recenseren voor Hebban? 

  • Een beschrijving van je leesverleden en -gedrag en met name gericht op het genre waarvoor je solliciteert.


Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban is op zoek naar gemotiveerde en kundige recensenten