Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Hebben Leesclub | Bewaring

'Bewaring' is de debuutthriller van de spraakmakende talkshowhost Graham Norton. De lezers in de Hebban Leesclub maakten mee hoe politieagent PJ Collins in een rustig Iers dorpje ineens een duistere zaak op z’n bordje krijgt.

Dit eindverslag is van de hand van leesclubcoördinator Eveline Tolsma.

Het verhaal speelt zich af in Duneen, een rustig dorpje, ver genoeg verwijderd van de grote steden om z’n eigen charme te hebben behouden. Onder de inwoners bevindt zich de zwaarmoedige politieagent PJ, die een eenzaam, monotoon leven leidt en van maaltijd naar maaltijd leeft. Tot nu. Wanneer er een duistere ontdekking wordt gedaan op een bouwplaats bij de oude school, worden er lang verzwegen geheimen geopenbaard en komen oude twisten boven water, en blijkt het rustige, ooit onschuldige en in zichzelf gekeerde dorpje een duistere en inhalige kant te hebben.

De leesclubdeelnemers gingen met hooggespannen verwachtingen aan de slag en complimenteerden de vormgeving van de cover. Zo zegt Marieke:

'Ik verwacht een spannend boek met een vleugje Agatha Christie, een sfeertje als Midsomer Murders en een dosis humor.'


Maar ondanks die gezellige Midsomer Murders-sfeer merken de lezers wel dat personages over het algemeen behoorlijk ongelukkig zijn en regelmatig met hun ogen rollen. Vanessa oordeelt dat de personages niet excentriek zijn neergezet maar wel menselijk. Waar Isabella aansluit met de volgende observatie:

'Door het wisselende perspectief en de flashbacks heb je stiekem het gevoel mee te gluren in het leven van de bewoners van Duneen en zo beetje bij beetje te kunnen ontdekken hoe de jaren zijn verlopen en wat voor tragiek zich heeft afgespeeld.'


Na het lezen van Bewaring zijn de deelnemers het met elkaar eens dat Norton een bijzonder hoofdpersonage heeft, dat weleens zou kunnen terugkeren in een vervolg. Zo concludeert Greet:  

'PJ is de gezellige dorpsagent die in volgende boeken hopelijk een volgend stapje op de carrièreladder mag zetten.'

 

Het eindoordeel

De Hebban Leesclub rond Bewaring is afgesloten met een (afgeronde) gemiddelde waardering van ★★★★.  

Lees hier de volledige discussie

Wil jij ook graag eens deelnemen aan een Hebbanbuzz of een Hebban Leesclub, kijk dan hier voor welke titels je kunt inschrijven.Over de auteur

Hebban Crew

2127 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebben Leesclub | Bewaring

 

Gerelateerd

Over

Graham Norton

Graham Norton

Graham Norton (1963) is een Ierse televisie- en radiopresentator, comedian ...

Hebban Spots

Bewaring

34 volgers

Welkom bij de leesclub rond Bewaring, de debuutthriller van Graham Norton (Uitgeverij The House of Books). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Deze leesclub is afgesloten met een gemiddelde waardering...

Gesponsorde boeken