Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Leesclubs /

Heftige moordscènes en een hyperintelligente moordenaar in 'De dans van de tulpen'

door Hebban Crew 2 reacties
Xander Uitgevers vertaalt met regelmaat boeken van Italiaanse, Franse en Spaanse auteurs die ons land anders niet snel zouden bereiken. Zo ook Ibon Martín, die na een succesvol vierluik in Scandinavische stijl, nu een geheel eigen geluid laat horen met 'De dans van de tulpen'. Lees een sneak preview van het boek en schrijf je in voor de leesclub.

Ibon Martín (1976) begon zijn literaire carrière in de reisliteratuur. Door zijn liefde voor het Baskische landschap, waar hij geboren en getogen is, startte hij na zijn afstuderen een persoonlijk project. Hij verzamelde meer dan driehonderd routes in verschillende gidsen. Naast het beschrijven van de natuurlijke schoonheid, bracht hij ook de historische overblijfselen en plaatselijke mythen tot leven. Ook al stapte hij over op het schrijven van thrillers, de natuur en geografie spelen telkens een belangrijke rol.

Ook in zijn schrijfcarrière maakt Martín een wandeling door. Zijn eerste boek was een historische roman over het Baskenland, voortvloeiend uit zijn reisgidsen, El valle sin nombre. Toen hij eenmaal de smaak te pakken had, begon hij zich te richten op het schrijven van thrillers. Zijn eerste boeken vormden direct een ambitieus vierluik, in de Scandinavische traditie. Het zorgde voor zijn doorbraak in eigen land, waar meer dan 50.000 exemplaren over de toonbank gingen, maar de reeks bereikte Nederland helaas niet. Daar komt nu verandering in met De dans van de tulpen, vertaald door Joep Harmsen.

'De mooiste bloem kan de meest gruwelijke misdaden inspireren.'

De dans van de tulpen

Natalia, een bekende radiopresentatrice, wordt overreden door een trein. De machinist is haar man. Als hij haar ziet, vastgebonden op de rails met een delicate tulp in haar handen, is het al te laat. De felrode bloem is even mooi als zeldzaam in november. De heftige moordscène wordt live uitgezonden op Facebook. En Natalia blijft niet het enige slachtoffer…

Een ondoorgrondelijke moordenaar met een verontrustende handtekening: bloedrode tulpen die achterblijven bij de vermoorde vrouwen. De slachtoffers hebben geen enkele relatie met elkaar, behalve steeds die vreselijke enscenering van hun dood en de griezelige aanwezigheid van verse tulpen in een seizoen waarin ze niet horen te bloeien.

Inspecteur Ane Cestero reist af naar de regio om de complexe en hyperintelligente moordenaar in de val te lokken, een moordenaar die de schoonheid, rust en natuur van Urdaibai voor altijd zal veranderen.

Leesfragment

Een thriller vol bloedrode tulpen, gruwelijke moordscènes, een slimme moordenaar én prachtige landschapsbeschrijvingen – zie jij De dans van de tulpen helemaal zitten? Hieronder lees je een sneak preview om je verder te overtuigen. Al helemaal om? Schrijf je meteen ook in voor de leesclub.

Lees hier de eerste 3 hoofdstukken

Urdaibai

De dans van de tulpen speelt zich af op een van de meest bijzondere plekken van Baskenland, Urdaibai. 'Toen [het] vorm begon te krijgen in mijn gedachten, wist ik dat Urdaibai de enige mogelijke setting was. Ik was gefascineerd door het bijeenbrengen van een superspannende literaire thriller en een omgeving die lijkt te bewegen op eeuwenoude cadansen die we als vergeten beschouwen,' vertelt Martín. Op zijn website (Spaanstalig) is een kaart te vinden, inclusief korte beschrijvingen van de buitengewone locaties die een rol spelen.

'Ibon Martín is de erfgenaam van Henning Mankell. Een ware ontdekking...' - El Corrego Gallego

'Een magnetische en originele thriller met betoverende landschappen, schoonheid en macabere contrasten.' - Radio Nacional

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!
Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 15 exemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal Schrijf je in voor de LeesclubnieuwsbriefOver de auteur

Hebban Crew

2386 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Heftige moordscènes en een hyperintelligente moordenaar in 'De dans van de tulpen'

 

Gerelateerd

Over

Ibon Martín

Ibon Martín

Ibon Martín (1976) begon zijn schrijfcarrière met reisliteratuur. Als liefhe...

Hebban Spots

De dans van de tulpen

19 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'De dans van de tulpen' van Ibon Martín (Xander Uitgevers). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl....