Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Kristien Hemmerechts wordt het nieuwe gezicht van Pink Ribbon

Schrijfster Kristien Hemmerechts wordt de nieuwe ambassadrice van Pink Ribbon, de organisatie die aandacht vraagt voor borstkanker. In september brengt de auteur een boek over haar eigen ervaringen, nadat in 2015 werd vastgesteld dat ze zelf aan borstkanker leed. Per verkocht exemplaar van dat boek, gaat 1 euro naar Pink Ribbon.

Als ambassadrice zal Hemmerechts een voorname rol vervullen in de strijd tegen de ziekte, een thema dat Pink Ribbon meer op de agenda wil zetten. 'Toen ik in oktober zelf de diagnose kreeg, werd ik er toch mee geconfronteerd dat het allemaal niet evident is', aldus Hemmerechts tegenover persbureau Belga.

'Er zijn veel vrouwen die borstkanker krijgen en er wordt gezegd dat het geen taboe meer is. Tot op zekere hoogte is dat wel waar, maar aan de andere kant word je heel erg geconfronteerd met de reactie van andere mensen. En die is niet altijd hoe je zou hopen', zegt de schrijfster.

Door te kunnen vertellen over haar eigen strijd tegen kanker, hoopt de 60-jarige Kristrien Hemmerechts aan te kaarten dat er nog te weinig over de ziekte wordt gesproken. 'Het was voor mij echt een toevlucht dat ik die notities, mijn schriftje, had. Met het boek hoop ik iets bij te dragen tot het meer bespreekbaar maken van borstkanker of het toch op een goede manier bespreekbaar maken bij mensen die er niet door zijn getroffen.'

(Bron: Knack)Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Kristien Hemmerechts wordt het nieuwe gezicht van Pink Ribbon

 

Gerelateerd

Over

Kristien Hemmerechts

Kristien Hemmerechts

Kristien Hemmerechts (1955) schrijft romans, verhalenbundels, reisverhalen en es...

Gesponsorde boeken