Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Hendrik Groen gaat het doen in de Verenigde Staten

door Hebban Crew 3 reacties
'Pogingen iets van het leven te maken, het geheime dagboek van Hendrik Groen', is voor een bedrag met 6 cijfers aan de Amerikaanse uitgeverij Grand Central (onderdeel van Hachette) verkocht. De Verenigde Staten is het zesentwintigste land waaraan de vertaalrechten zijn verkocht.

'Het is zeer uitzonderlijk dat een Nederlands boek verkocht wordt aan de VS', zegt Paloma Sanchez van Dijck van uitgeverij Meulenhoff Boekerij. 'We zijn dan ook ontzettend trots op Hendrik Groen. Hij heeft een mooi thuis gevonden bij een van de grootste uitgeverijen van Amerika, met een zeer bevlogen uitgeefster die ervoor zal zorgen dat ook de Amerikanen onze Hendrik in hun hart gaan sluiten.'

In Pogingen iets van het leven te maken, dat in juni 2014 verscheen bij uitgeverij Meulenhoff, laat Hendrik Groen de lezer een jaar lang meeleven met het wel en wee van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Als antwoord op het eeuwige klagen, het zuchten en steunen, de halsstarrigheid en het misplaatste ongeduld van bejaarden richt Hendrik Groen samen met zes medebewoners de rebellenclub Omanido (Oud-maar-niet-dood) op. Door zijn gevoel voor humor, bespiegelingen over ouder worden en kritische kanttekeningen bij de ouderenzorg in Nederland heeft Hendrik Groen zich populair gemaakt bij vele lezers, boekhandelaren en critici.

Van zijn geheime dagboek zijn meer dan 75.000 exemplaren verkocht, het staat nog steeds in debestsellerlijst en productiemaatschappij BlazHoffski/Dahl TV kocht de tv-rechten. Hendrik Groens nieuwe dagboek Zolang er leven is verscheen vorige week en kwam meteen in de top 5 van de bestsellerlijst.

Zie ook het artikel Het succes van de bejaarde-bestsellerOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hendrik Groen gaat het doen in de Verenigde Staten

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken