Hebban vandaag

Nieuws /

Henning Mankell (67) overleden

door Soraya Vink (crew) 8 reacties
De Zweedse schrijver Henning Mankell is vanmorgen in zijn woonplaats Göteborg overleden. Het bericht werd vanmorgen op zijn website geplaatst.

Mankell was één van de bestverkopende auteurs afkomstig uit Zweden, met ruim 40 miljoen verkochte exemplaren van zijn boeken. Zijn grote doorbraak kwam in 1991 met het eerste deel van de serie rondom Kurt Wallander, Moordenaar zonder gezicht. De thrillers rondom de nukkige inspecteur werden wereldwijd een succes en werden zowel in Zweden als Engeland verfilmd. De Zweedse schrijver blonk uit in zijn veelzijdigheid, doordat hij naast zijn Wallander-serie ook jeugdboeken, romans en toneelstukken schreef.

In Nederland en Vlaanderen zijn 3,5 miljoen boeken van Mankell verkocht. 

Mankell leed al enige tijd aan een ernstige vorm van longkanker en schreef daar openlijk over in zijn autobiografie Drijfzand. Tijdens zijn eerste chemotherapiekuur begon hij met het schrijven van dit boek en liet zo allerlei belangrijke momenten uit zijn leven de revue passeren. '(...) omdat het uiteindelijk gaat om de pijn en het lijden die zo veel mensen treffen,' zo liet Mankell destijds weten.

In diezelfde tijd kondigde Mankell zijn laatste roman aan, getiteld Zweedse laarzen. Het is een losstaand vervolg op de roman Italiaanse schoenen (2006), waarvan in Nederland 80.000 exemplaren werden verkocht. Het boek zal op 15 oktober bij uitgeverij De Geus verschijnen.

Henning Mankell is 67 jaar oud geworden.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Henning Mankell (67) overleden

 

Gerelateerd

Over

Henning Mankell

Henning Mankell

Henning Mankell (1948-2015) geldt internationaal als een van de bestverkopende Z...