Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Hercule Poirot schrijfwedstrijd: de winnaar

door Hebban Crew 12 reacties
In samenwerking met Hebban Crimezone en uitgeverij Mistral organiseerde Hebban Kort een verhalenwedstrijd ter ere van Hercule Poirot. Deze fictieve Belgische detective maakte zijn opwachting in maar liefst 33 van Agatha Christie’s romans en in meer dan 50 van haar korte verhalen. We daagden alle Nederlandstalige schrijvers uit om een kort verhaal te schrijven waarin Hercule Poirot voorkwam. En dat hebben we geweten, maar liefst 49 verhalen mochten we ontvangen in de twee maanden waarin de schrijfwedstrijd liep.


 
Op 24 december zetten we na uitvoerig juryoverleg de shortlist online, slechts acht van de 49 deelnemende schrijvers haalden deze lijst. De jury las de afgelopen weken deze acht verhalen nogmaals en kan vandaag eindelijk de winnaar bekendmaken.


De winnaar

Van deze acht verhalen kan er maar een de winnaar zijn. We zullen de spanning er niet langer inhouden en meteen met de deur in huis vallen. De winnaar is:

Hendrik van Oordt met het verhaal 'Hercule Poirot in België'

Van harte gefeliciteerd Hendrik!
Jij gaat aan de haal met de eer en de hoofdprijs. Jouw verhaal wordt op Hebban Kort gepubliceerd en daarnaast zal de redactie contact met jou opnemen voor een persoonlijk interview. Ook ontvang je een mooi boekenpakket van uitgeverij Mistral. Daarnaast zal jouw verhaal worden opgenomen in de eerste e-bundel van Hebban Kort. 

De jury zei onder andere het volgende over dit verhaal: "Een prachtige setting, originele plot, goed gebruik van bekende Poirot-elementen, een tot de verbeelding sprekende Hastings als verteller, sterke dialogen, een prettige schrijfstijl."

E-boek

Naast het winnende verhaal selecteerde de jury nog vier verhalen uit de shortlist. Deze vijf verhalen worden opgenomen in een mooi vormgegeven e-bundel die in januari 2015 gratis verkrijgbaar zal zijn voor alle lezers van Hebban. Op dit moment wordt er achter de schermen gestart met de redactie en opmaak van deze e-bundel. Het gaat om de volgende vijf verhalen:


• Gert-Jan van den Bemd - Geknipt voor moord
• Wouter A. Blokdijk - Mauritius Blues
• Jaap Boekestein - Poirots ouverture
• Hendrik van Oordt - Hercule Poirot in België
• W.J. Villerius - De misdaad van Poirot

Van harte gefeliciteerd allemaal!

Iedereen heel erg bedankt voor het meedoen aan deze eerste schrijfwedstrijd van Hebban Kort. Houd onze website in de gaten voor meer informatie over deze gratis verkrijgbare e-bundel!


De jury:

Jean-Paul Colin, Harold de Croon, Peter Kuijt, Carien Touwen en Sander VerheijenOver de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hercule Poirot schrijfwedstrijd: de winnaar

 

Gerelateerd

Over

Agatha Christie

Agatha Christie

Agatha Christie (1890-1976) leek op het eerste gezicht een afstandelijke Engels...

Gesponsorde boeken