Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Herman Koch en Simone van der Vlugt sieren nieuwe boekenbon

In november kon er op Hebban gestemd worden voor de nieuwe gezichten voor de Boekenbon en eindelijk zijn ze bekend! Vanaf vandaag sieren Ambo Anthos-auteurs Simone van der Vlugt en Herman Koch de bekendste cadeaubon van Nederland.

Hiermee volgen zij Esther Gerritsen en Tommy Wieringa op die sinds 2014 op de Boekenbon staan. Van der Vlugt en Koch voegen zich hiermee in een illuster rijtje van literaire grootheden als Louis Couperus, Hella S. Haasse, Harry Mulisch, Cees Nooteboom en Jan Wolkers. De nieuwe Boekenbon is opnieuw ontworpen door Jaap Drupsteen en verkrijgbaar op meer dan 6000 locaties. Met meer dan 1 miljoen Boekenbonnen per jaar is de Boekenbon ruim 80 jaar na haar oprichting een van de meest populaire en gegeven cadeaubonnen van Nederland.

Herman Koch wilde ‘altijd al graag cadeau gedaan worden’

Voor de 2e keer in de ruim 80-jarige geschiedenis van de Boekenbon had het publiek, samen met de boekhandelaren, een stem in welke auteurs er met hun foto op de Boekenbon zouden komen. Simone van der Vlugt (bekend van boeken als Blauw water, De Reünie) en Herman Koch (Het Diner, De Greppel) bleken de favorieten. ‘De Boekenbon is natuurlijk de leukste cadeaubon en bestaat nu al meer dan 80 jaar. Ik vind het echt een eer om erop te mogen staan!’, aldus Simone van der Vlugt. Herman Koch wilde ‘altijd al graag cadeau gedaan worden’ en zegt: "Ik zal er persoonlijk voor waken dat de bonnen goed worden besteed.” De andere genomineerden waren Alex Boogers, Murat Isik, Jaap Robben, Thomas Verbogt en Hanna Bervoets, Charlotte Mutsaers, Joke van Leeuwen en Vonne van der Meer.

 

Afbeelding boven: de genomineerden voor de nieuwe Boekenbon.Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Herman Koch en Simone van der Vlugt sieren nieuwe boekenbon

 

Over

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) hoort bij de top van de Nederlandse thrillera...

Herman Koch

Herman Koch

Herman Koch (Arnhem, 1953) is een Nederlandse televisiemaker (onder meer Ji...

Gesponsorde boeken