Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Herman over bonen

In zijn nieuwe boek 'Herman over bonen', noemt chef/tv-kok Herman den Blijker bonen de echte vergeten groenten. Zijn boek is een pleidooi om meer te koken met bonen, want "de boon is als leverancier van puike stofjes volkomen gelijkwaardig aan de peperdure superfoods waar steeds meer mensen hun gezondheid mee op peil houden."

Herman den Blijker
Herman den Blijker heeft geen introductie meer nodig. Iedereen zal deze kok ongetwijfeld kennen van tv-programma's zoals Herrie in de keuken, Mijn tent is top en zijn recentere programma's Herman & Martijn op de proef gesteld en Herrie in Hotel Spaander. Herman den Blijker heeft ook een aantal restaurants opgezet, waaronder De Engel, De Jachtclub Hillegersberg, Zeezout, Rosso en Las Palmas. Op dit moment is hij enkel nog eigenaar van Las Palmas in Rotterdam, de andere restaurants heeft hij allemaal verkocht.

Boekpresentatie
Las Palmas was een paar weken geleden het decor van de boekpresentatie van zijn nieuwe boek Herman over bonen. Hebban Culinair recensent Walter Luitwieler schreef het verslag, dat inmiddels ook geplaatst is op de website van Herman den Blijker. Lees hier meer over de boekpresentatie.

Columns over bonen
Herman den Blijker besteedt al geruime tijd meer aandacht aan bonen. Op zijn website zijn een stuk of wat columns te lezen over verschillende bonen, waaronder linzen, bruine bonen, witte bonen en kikkererwten. Humor ontbreekt niet, zeker niet in zijn column over bruine bonen en chili con carne. In zijn column over kapucijners doet hij een oproep om dit cultuurgoed niet te laten verdwijnen en geeft hij een simpel maar o zo lekker recept voor kapucijners met pancetta.
Lees hier de columns van Herman den Blijker.

Herman over zijn boek Herman over bonen
"Als je zou willen, zet je elke dag een verrassende maaltijd met bonen op tafel. Want bonen zijn zowat groenten, granen en vlees in één, een veelzijdige krachthap verpakt in een dun schilletje. Dit boek presenteert bonen verwerkt in de Hollandse pot, eenpansgerechten, borrelhapjes, salades, soepen en koude en warme gerechten. Ik geef recepten voor maaltijden die je in 20 minuten op tafel zet. Maar ik heb ook oog voor de noden van de weekendkoker, met recepten waarmee je zeker een dag zoet bent. Kortom, dit kookboek biedt voor elk wat wils (...)
Ik verwacht dat je door dit boek in de keuken met bonen (nog beter) je mannetje/vrouwtje staat. Of in de geest van dit kookboek geformuleerd: prima je eigen boontjes kunnen doppen.
Kook ze!"Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Herman over bonen

 

Gerelateerd

Over

Herman den Blijker

Herman den Blijker

Herman den Blijker is een Nederlandse chef-kok, presentator van culinaire tv-pro...

Gesponsorde boeken