Hebban vandaag

Leesclubs /

Lees mee in de Hebban Leesclub met 'Win win'

door Hebban Crew 6 reacties
Jan Van der Cruysse komt opnieuw met een thriller na het afronden van zijn succesvolle reeksen 'Bling bling' en 'Boem boem'. Dit nieuwste boek heeft de al even bijpassende naam 'Win win'. Op Hebban lees je een sneak preview van het boek en kun je je inschrijven voor de leesclub die rond 'Win win' georganiseerd wordt.

Schrijf je vandaag nog in voor deze Hebban Leesclub!

Lijkt het je leuk om over dit boek te praten met andere gepassioneerde Hebban-lezers? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We verloten 15 leesexemplaren onder gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban. Je kunt inschrijven tot en met 23 januari.

Inschrijven

'Een van de meest boeiende misdaadverhalen die er dit decennium in ons taalgebied zijn geschreven' – Het Nieuwsblad over 'Bling Bling'

Over het boek

Laura staat op het punt af te studeren als ingenieur wanneer ze een envelop ontvangt, afzender onbekend. Inhoud: een ansichtkaart en een ticket voor een vlucht in businessclass naar San Francisco. Van Nigeria tot China wacht haar een verhaal van verdronken bootvluchtelingen, grootschalige zwendel met COVID-vaccins, moord en inbraak op bestelling en dealers in een traagwerkend gif. Haar gastheer is specialist in cryptofoons en cryptomunten.

Leesfragment

Win win gaat helemaal mee met de actualiteit en slingert lezers heen en weer tussen locaties, tijdspannen en personages. Ben je inmiddels benieuwd naar deze nieuwste thriller? Hieronder vind je alvast een sneak preview van het boek.

Lees hier de eerste pagina's

Over de auteur

Jan Van der Cruysse (1960) studeerde rechten, communicatiewetenschappen en marketing en is specialist in crisiscommunicatie. Hij werkte twintig jaar als woordvoerder van Brussels Airport, 'een eindeloze bron van inspiratie voor het verzinnen van spannende verhalen en verknipte personages,' vertelt hij op zijn Hebban auteurspagina. Inmiddels heeft hij al zes boeken op zijn naam staan, waaronder het gloednieuwe Win win.

Van der Cruysse debuteerde op vijfenvijftigjarige leeftijd als auteur en wist direct de aandacht te vangen in zowel Vlaanderen als Nederland. Zijn debuut Diamantroof in Delhi, het eerste deel in de 'Bling bling'-trilogie, won zowel de Hercule Poirotprijs als de Diamanten Kogel en de Schaduwprijs. Met Win win start hij een nieuw avontuur met een nog onbeproefd hoofdpersonage.

Van der Cruysse houdt ervan meerdere verhaallijnen en personages in zijn thrillers te stoppen. Dat kwam hem goed van pas toen hij zijn debuut Diamantroof in Delhi bij de uitgever inleverde. Met 750 pagina's was dat te lang. Hoewel het terugbrengen hem eerst een moeilijke opgave leek, bleek zijn schrijfstijl de uitkomst te bieden: 'Omdat het verhaal bestond uit meerdere verhaallijnen, heb ik er gewoon enkele uitgeknipt en de rest netjes weer aan elkaar gestikt.'

De auteur is gaan schrijven tijdens een korte rustperiode tussen twee veeleisende banen in, en schreef in eerste instantie puur voor eigen genoegen: binnen vier maanden lag de eerste versie klaar. 'Net toen ik mezelf overtuigd had dat ik misschien een uitgever moest zoeken, hoorde ik een interview op de radio met Pieter Aspe,' zegt Van der Cruysse in een interview met Mustreads or Not.

'Die vertelde dat er 700 manuscripten geweigerd worden voor elk boek dat uiteindelijk wordt gepubliceerd. [...] Dat verdient respect en doorzetting. Zelf zou ik die moed nooit opbrengen. Op dat vlak heb ik dus waanzinnig veel geluk gehad. Ik klopte aan bij één uitgever en het was meteen raak.'

Niet alleen vond hij direct een uitgever, ook sleepte hij meteen een aantal prestigieuze thrillerprijzen in de wacht: 'Toen ik de Hercule Poirot Prijs won, ging ik helemaal door het lint. En toen kwam de Diamanten Kogel. En daarna staken we nog eens de grens over met de Schaduwprijs,' laat hij op de site van Thrillerlezers weten.

Trailer

'Iets zegt me dat de auteur het liefst van al zelf in zijn boeken zou willen meespelen. En dat is doorgaans een goed teken!' – Gazet van Antwerpen over Bloedbad in Beringen

Schrijf je vandaag nog in voor deze Hebban Leesclub!

Lijkt het je leuk om over dit boek te praten met andere gepassioneerde Hebban-lezers? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We verloten 15 leesexemplaren onder gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban. Je kunt inschrijven tot en met 23 januari.

InschrijvenOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees mee in de Hebban Leesclub met 'Win win'

 

Gerelateerd

Over

Jan Van Der Cruysse

Jan Van Der Cruysse

Vlaamse thriller-auteur.

Hebban Spots

Win win

29 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Win win' van Jan Van der Cruysse (Uitgeverij Manteau). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl. Aansluiten...


Gesponsorde boeken