Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Het boek bij de tv-serie: Younger

De makers van 'Seks and the City' hebben een nieuwe tv-serie gemaakt: 'Younger'. De hoofdrollen zijn voor Hillary Duff en Sutton Foster. De tv-serie is gebaseerd op het boek 'Younger' dat werd geschreven door Pamela Redmond Satran. Hierin krijgt veertiger Alice de kans haar leven over te doen.

Alice is op zoek naar een baan en een nieuwe man. Haar man heeft haar ingeruild voor een jonger model en haar dochter, voor wie ze langgeleden was gestopt met werken, loopt nu stage in Afrika. In een dolle bui bekent ze aan haar beste vriendin Maggie dat ze wenste dat ze15 jaar jonger was en opnieuw kan kiezen wat ze gaat doen in het leven.
De metamorfose, die Maggie haar laat ondergaan, maakt dat ze er uit ziet als een echte twintiger. Voordat ze het in de gaten heeft, staat ze op oudejaarsavond te zoenen met een leuke jonge vent en gelooft hij dat ze negenentwintig is. Opeens ligt de wereld weer aan haar voeten en zijn de kansen voor het grijpen. Of toch niet?

Fragment uit Younger
"‘Oké,’ zei Maggie met een besluitvaardige hoofdknik. ‘Volgens mij ben je klaar.’

Ze leidde me weer door de loft naar de spiegel.
Echt, ik herkende mezelf eerst niet. Ik draaide me om om achter me te kijken, omdat ik dacht dat er iemand anders naar binnen was geslopen toen ik het niet in de gaten had.
Een blond iemand. Een sexy iemand. Een heel erg jong iemand.
Niet te geloven zei ik terwijl ik met mijn ogen knipperde.
Maggie grijnsde. ‘Je kunt zo voor tweeëntwintig doorgaan!’ kraaide ze.
Toen ik echt tweeëntwintig was, was ik bijna klaar met mijn studie naar Jane Austen en de Brontë-zusjes aan Mount Holyoke College, met mijn haren naar achteren in een strakke paardenstaart, mijn lichaam gehuld in baggy kleding en een bril met dikke glazen die maar van mijn ongepoederde neus bleef glijden. Ik had er in elk geval nog nooit zo uitgezien: strak en blond, met lipstick en een decolleté en een verzorgde, maar ietwat slettige uitstraling.
‘Wie is dat,’ fluisterde ik.
Maar Maggie, die op haar horloge stond te kijken, hoorde me niet. ‘Het is bijna middernacht,’ zei ze. ‘Het is tijd om je nieuwe jij te testen.’"Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
841 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Het boek bij de tv-serie: Younger

 

Gerelateerd

Over

Pamela Redmond Satran

Pamela Redmond Satran

Pamela Redmond Satran is een Amerikaanse auteur wiens (humoristische) roman...

Gesponsorde boeken