Hebban vandaag

Community /

Het boek van 2020: Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens

door Hebban Crew 59 reacties
Een roman over een eenzaam en verlaten meisje in een moeras is door Hebbanlezers verkozen tot Boek van het Jaar 2020. 'Daar waar de rivierkreeften zingen' van Delia Owens is de roman die lezers het vaakst noemden als hun favoriete boek van het jaar uit alle in 2020 gelezen boeken. Scherp op haar hielen zit 'Het bloemenmeisje' van Anya Niewierra. Met enige afstand volgen in de top vijf 't Hooge Nest' van Roxane van Iperen, voormalig Boek van het Jaar 'Grand Hotel Europa' van Ilja Leonard Pfeijffer en 'Het achtste leven (voor Brilka)' van Nino Haratischwili.

Het Boek van 2020

Het Boek van 2020 is geen prijs maar een eervolle vermelding voor het boek dat de meeste lezers op Hebban in het afgelopen jaar wist te bekoren. Het bijzondere aan 'Het Boek van 2020' is dat elk boek dat in dat jaar werd gelezen door lezers kan worden gekozen. Nieuw of oud, bestseller of flop, oude klassieker of jonge debutant.

'De top tien geeft een leuk beeld van de favoriete boeken van de meest actieve Hebban-lezers en daarmee inzage in de boeken die er in 2020 echt toe hebben gedaan,' legt Hebban-hoofdredacteur Sander Verheijen uit, 'maar wat ons betreft is elk boek dat door een lezer als favoriet van het jaar wordt gekozen het boek van 2020.'

Daar waar de rivierkreeften zingen
van Delia Owens

Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya.

Daar waar de rivierkreeften zingen is eerder verschenen onder de titel Het Moerasmeisje. Hebbanrecensent Aimee: 'Spannend, en boeiend van begin tot eind. Het gaat over eenzaamheid, verlaten worden en verlangen naar liefde. Maar ook over de schoonheid van de natuur en over jezelf zijn en blijven.'De nummers 2 tot en met 25


Hebban Boek van 2020 vervangt de verkiezing voor het beste boek van het jaar die we sinds het bestaan van Hebban een aantal keer hebben georganiseerd. Bij deze verkiezingen kon je vaak alleen stemmen op genomineerde boeken, terwijl wij eigenlijk veel liever van je horen welk boek écht jouw favoriete boek van het jaar is. Het boek waar jij het meest van genoten hebt.

Op Hebban kies jij gewoon jouw boek van het jaar uit alle boeken die je in 2020 hebt gelezen. En of dat nu het mooiste, het spannendste of het meest aangrijpende boek is dat je las, bepaal je helemaal zelf. En het maakt ons ook niet uit of het boek dit jaar verscheen of dat je het al heel lang in je kast had staan.

Heb je niet meegedaan voor 31 december 2020 maar wil je wel alsnog jouw boek van het jaar kiezen, dat kan gewoon.

Kies jouw Boek van 2020

Het Boek van 2020 van de Hebban Crew

Natuurlijk stemde de Hebban Crew zelf ook op hun mooist gelezen boek van 2020. Grappig feitje: we kozen vijf wel heel verschillende boeken, in diverse genres. Zo wordt het wel héél leuk om alle Boek van het Jaar-tips af te struinen. Je vindt ze bij elke Hebban-gebruiker op hun profielpagina.Over de auteur

Hebban Crew

2183 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het boek van 2020: Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens

 

Gerelateerd

Over

Delia Owens

Delia Owens

Delia Owens schreef eerder over haar leven als wildlife biologe in Afrika en maa...


Gesponsorde boeken