Hebban vandaag

Nieuws /

Het Boekenjaar 2019 van... Aimee

door Hebban Crew 15 reacties
Ook Aimee van Tienoven sloot zich in 2019 aan bij de Hebban Crew! Met pas zeven weken op de teller is ze de nieuwste toevoeging aan het team. Ze haalt haar optimistische leesdoel van 75 boeken niet, maar komt met 65+ toch dicht in de buurt. Hoe zag haar boekenjaar eruit?

Wat is je belangrijkste moment van 2019 op boekengebied?
Natuurlijk mijn nieuwe baan bij Hebban. Ik kom uit de boekhandel, waar ik het nog enorm naar mijn zin had, maar toen ik de vacature voorbij zag komen dacht ik JA, droombaan! Het ging dus eigenlijk een beetje per ongeluk, ik was helemaal niet op zoek naar nieuw werk en had ook nooit gedacht dat het zou lukken. Nu ben ik alweer bijna twee maanden deel van de Hebban Crew en dat bevalt me hartstikke goed.

Hoeveel boeken heb je gelezen?
Op dit moment heb ik er 63 gelezen. Maar ik lees er straks weer een uit, dus dan 64. Het gaan er dus zeker 65+ worden dit jaar. Ik ben zeer tevreden over dit boekenjaar, ik las erg veel goede nieuwe literatuur, maar ook andere genres (jeugdliteratuur, non-fictie, YA) zijn voldoende aan bod gekomen. Het is echt een zeer gevarieerde lijst, wat ook mijn doel was voor 2019.

Welk boek dat je in 2019 las is jouw boek van het jaar?
Otmars zonen van Peter Buwalda. Bonita Avenue maakte een aantal jaar geleden zoveel indruk op me en ik was dus erg blij dat er na jaren weer een nieuwe roman van Buwalda verscheen. En het viel me niks tegen. Meerdere verhaallijnen door elkaar, wisselingen van perspectief en zulke goede details, zoals de oordoppen-obsessie in het hotel op het eiland Sakhalin en het absintvoorval. Heerlijk.Kies jouw boek van 2019!

Welk boek zou je graag onder de kerstboom vinden?
2019 was een jaar waarin veel van mijn favoriete Nederlandse schrijvers een boek publiceerden. Hanna BervoetsWelkom in het Rijk der zieken en Dennie is een star van Maartje Wortel heb ik al gelezen, maar ik ben nog niet toegekomen aan Kamers, antikamers van Niña Weijers, Ik wil geen hond zijn van Alma Mathijsen en Hogere natuurkunde van Ellen Deckwitz.

Heb jij al een verlanglijstje aangemaakt?

Wie is voor jou het Boekenmens van 2019?
Voor mij een persoonlijke: mijn nu ex-collega’s van de boekhandel en dan met name Remco Houtepen. Die heeft me enorm veel zelfvertrouwen gegeven door me veel verantwoordelijkheid, vertrouwen en complimenten te geven. Ik heb dit jaar erg veel geleerd en daar ben ik heel dankbaar voor. En los van dit alles is het ook gewoon een hele goede boekverkoper.

Wat is je goede voornemen voor 2020?
Veel lezen (uiteraard) en gevarieerd lezen. Op het gebied van young adult-boeken valt er nog wel wat te halen, daarvan heb ik er dit jaar helaas weinig gelezen. Verder wil ik ook weer wat meer recensies gaan schrijven. Nu ik niet meer in de boekhandel sta moet ik op een andere manier mensen enthousiasmeren om te lezen!

Doe mee aan de Reading Challenge!

Wat kunnen we op boekengebied van je verwachten in 2020?
Ik wil uiteraard weer verder gaan met het overbrengen van mijn boekenliefde op andere mensen. Gelukkig is Hebban daar een uitermate geschikt platform voor. De laatste maanden was er nog veel nieuw, maar in 2020 hoop ik mooie artikelen te kunnen schrijven en veel boeken aan te kunnen raden. De samenwerking met CPNB brengt hopelijk ook veel tofs, we hebben hetzelfde doel en kunnen nu dingen gaan proberen om te kijken hoe we dat doel gaan bereiken. 

 Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het Boekenjaar 2019 van... Aimee

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken