Hebban vandaag

Nieuws /

Het Boekenjaar 2019 van... Anouk

door Hebban Crew 27 reacties
Qua carrière was het boekenjaar 2019 voor Anouk van der Zee een absolute topper: ze werd onderdeel van de Hebban Crew! Wat betreft het lezen ging het minder, maar voor ze vol goede moed naar 2020 uit mag kijken, vroegen we haar eerst naar het afgelopen boekenjaar. Hoe zag 2019 eruit?

Wat is je belangrijkste moment van 2019 op boekengebied?
Het belangrijkste is toch wel gevraagd worden voor de Hebban Crew. Stiekem wilde ik al jaren bij Hebban werken, elke keer als ik hier iets kon schrijven pakte ik dat met beide handen aan. Nadat de boekhandel waar ik bedrijfsleider was moest sluiten, ging ik aan de slag als content marketeer. Dat was best wennen. Gelukkig werd ik na enkele maanden door Sander en Lindy uitgenodigd te gaan lunchen. Daphne zou vertrekken en of ik interesse had in het vrijgekomen plekje. De hele weg naar huis heb ik gehuppeld! (Toen ik eenmaal uit het zicht was, natuurlijk). Terug tussen de boeken én lekker schrijven. 2019 is het jaar van mijn droombaan.

Hoeveel boeken heb je gelezen?
Slechts 24. Dit is mijn slechtste leesjaar ooit, denk ik. Zelfs als 6-jarige las ik meer. Door een verhuizing en twee baanwisselingen was 2019 nogal roerig. Wel heb ik ook voor de Griffeljury afgelopen jaar stapels kinderboeken gelezen, maar die heb ik niet meegeteld. Dankzij The Starless Sea van Erin Morgenstern ben ik weer uit de dip gekomen, en ik hoop in december nog lekker door te kunnen lezen.

Welk boek dat je in 2019 las is jouw boek van het jaar?
Dat is zonder twijfel The 7 1/2 Deaths of Evelyn Hardcastle van Stuart Turton. Wat heb ik daar enorm van genoten. Het zit zo goed in elkaar. Boeken worden wel vaker vergeleken met Agatha Christie's oeuvre, maar nog nooit heeft een ervan daaraan kunnen tippen. Dit boek wel. De manier waarop de plot is uitgesponnen, waarop alle lijnen al zijn uitgezet en je de waarheid had kunnen weten als je de hints maar opgepikt had... je blijft lezen.Kies jouw boek van 2019!

Welk boek zou je graag onder de kerstboom vinden?
Oh, zoveel. Mijn wensenlijst bestaat altijd uit minstens 30 titels die ik nog moet kopen, en als ik ze niet voor kerst krijg haal ik ze vanzelf een keer. Maar ik heb toch Pachinko even extra getipt aan degenen die mij een cadeau gaan geven. Ook vind ik kerst altijd een moment voor mooie, luxe edities die je graag wilt hebben. Zo is het mooiste boek dat ik ooit cadeau kreeg The Walt Disney Film ArchivesHet kwam ook nog eens heel onverwacht, dat maakte het extra speciaal.

Heb jij al een verlanglijstje aangemaakt?

Wie is voor jou het Boekenmens van 2019?
Ik ga net als Lindy Eveline Aendekerk noemen, de directeur van de CPNB. Ik heb veel bewondering voor de manier waarop ze voor een frisse wind in het boekenvak zorgt. Zij roept niet alleen vernieuwing en innovatie, ze doet het ook. Haar aanstekelijke manier van werken zorgt ook bij mij voor enthousiasme.

Wat is je goede voornemen voor 2020?
Ik ga komend jaar heel actief lezen. Mijn boeken bijhouden, misschien ook weer recensies schrijven. Dat heb ik zo laten verwateren. Meedoen aan de Reading Challenge 2020 en álle categorieën afvinken. Divers lezen. Goed, dit is wel heel ambitieus. Mijn Plan B-voornemen is om gewoon lekker weer veel te gaan lezen in 2020.


Doe mee aan de Reading Challenge!

Wat kunnen we op boekengebied van je verwachten in 2020?
Ik mag nog een laatste jaar meedoen aan de Griffeljury (het maximum is 3 en je raadt het al...), daar heb ik enorm veel zin in. Ook vanuit Hebban komt er een samenwerking met de CPNB, dus ze zijn nog lang niet van me af. In 2020 wil ik me echt gaan inzetten om mensen die weinig tot niet lezen te laten zien hoe heerlijk boeken zijn en hoe makkelijk regelmatig lezen is.Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het Boekenjaar 2019 van... Anouk

Gesponsorde boeken