Hebban vandaag

Nieuws /

Het Boekenjaar 2019 van... Gerben de Bruijn

door Hebban Crew 3 reacties
Gerben de Bruijn nam samen met zijn vrouw Marijke boekhandel Post Scriptum over, waar hij al sinds 2004 werkt. De afgelopen twee jaar zat hij in de jury van de Hebban Debuutprijs en werd dit jaar zelf ook voor een prijs genomineerd; voor Boekverkoper van het Jaar.

Wat is je belangrijkste moment van 2019 op boekengebied?
De overname van onze boekwinkel op 1 januari, samen met mijn vrouw Marijke. Dat heeft natuurlijk het jaar wel bepaald. Meer verantwoordelijkheid en taken, maar ook meer plezier en voldoening. Het jaar is voorbij gevlogen, want we hebben zoveel leuke dingen gedaan. Van een lezing van Jan Brokken tot het bezoek van Karin Slaughter aan onze winkel, en van een benefiet voor Alpe D’Huzes tot een volle kinderboekenweek met bezoek aan veel scholen in de buurt, met allemaal blije kinderen.

Hoeveel boeken heb je gelezen?
70. Vooral romans, maar ook wel thrillers en kinderboeken. Je probeert toch bij te blijven. Soms weet een boek je heel erg te verrassen en soms valt iets heel erg tegen. Maar over het algemeen was het een fijn boekenjaar.

Welk boek dat je in 2019 las is jouw boek van het jaar?
Zwarte schuur van Oek de Jong. Een prachtige roman met meerdere lagen, waarvan je bij herlezing vaak pas ziet hoe mooi ze allemaal vervlochten zijn. Het was ook heel fijn om er bij de eerste Lunchlezing van ons seizoen met Oek de Jong over in gesprek te gaan.Kies jouw boek van 2019!

Welk boek zou je graag onder de kerstboom vinden?
Pastorale van Stephan Enter. Ik heb veel waardering voor al zijn romans, al sinds ik Winterhanden las. Dus hopelijk leest de Kerstman mee. 


Heb jij al een verlanglijstje aangemaakt?

Wie is voor jou het Boekenmens van 2019?
Anthoni Fierloos, een boekhandelaar die met de overname van De Koperen Tuin in Goes weer een grote stap durft te zetten. Een bevlogen en vriendelijke collega, die mij (en dan waarschijnlijk ook zijn klanten) altijd weer weet te verrassen.

Wat is je goede voornemen voor 2020?
De balans tussen privé en zakelijk goed in de gaten houden. Dat wil er in zo’n eerste jaar best wel bij inschieten.

Doe mee aan de Reading Challenge!

Wat kunnen we op boekengebied van je verwachten in 2020?
Meer inspirerende lezingen en evenementen in en rond de boekwinkel. Zo kunnen we nog meer mensen bereiken met mooie, inspirerende en fijne boeken die er het komende jaar weer zullen verschijnen. En Hebban mag natuurlijk mijn inzet en bedrage weer verwachten als jurylid van de Hebban Debuutprijs. Een prijs die als een warme jas is gaan voelen.

 Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het Boekenjaar 2019 van... Gerben de Bruijn

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken