Hebban vandaag

Nieuws /

Het Boekenjaar 2019 van... Samantha Stroombergen

door Hebban Crew 4 reacties
Samantha Stroombergen debuteerde in 2018 met haar thriller 'De witte kamer'. En hoe. Dit jaar won ze de BookSpot Gouden Strop, de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende roman. Een prijs die sinds het bestaan in 1986 pas één keer eerder aan een vrouwelijke debutant is uitgereikt. Een hele prestatie dus. We vroegen Samantha naar haar boekenjaar 2019.

Wat is je belangrijkste moment van 2019 op boekengebied?
De winst van de Gouden Strop. Dat was zeker een grote verrassing als jonge debutant en vrouw (ik had de statistieken tegen me), maar een prachtige kers op de taart. Ik was zeer dankbaar voor die prijs en het heeft me veel gebracht.

Hoeveel boeken heb je gelezen?
Ik zit nu op 46 boeken, dus ik ga mijn doel van 50 ongetwijfeld halen.

Welk boek dat je in 2019 las is jouw boek van het jaar?
Lastige, ik heb dit jaar meerdere boeken gelezen waar ik van onder de indruk was. Als ik er echt een moet kiezen, zou ik denk ik voor Laura H van Thomas Rueb gaan. Indrukwekkend boek dat bij vlagen leest als een roman of thriller in plaats van een non-fictie.Kies jouw boek van 2019!

Welk boek zou je graag onder de kerstboom vinden?
Lancelot van Giles Kristian (ik zit in een historische romans-fase). Of het manuscript van de nieuwe Terry Hayes, Het jaar van de sprinkhaan, maar dat is wishful thinking!

Heb jij al een verlanglijstje aangemaakt?

Wie is voor jou het Boekenmens van 2019?
Mag ik ook een initiatief van de ThrillerAcademie in samenwerking met 3 lezerscommunity’s (Thrillers & More, Samenlezenisleuker en Mustreads or not) noemen? Ze hebben niet lang geleden de prijs de Gouden Lezersuil geïntroduceerd om positieve bijdragen van lezers in de community te stimuleren. De boekenbranche heeft online een toffe community van lezers en zoals iedere online omgeving kan het af en toe ook wat negatief zijn. Prachtig dus dat er iets in het leven is geroepen om de lezer die positief bijdraagt in het zonnetje te zetten!

Wat is je goede voornemen voor 2020?
Me minder laten leiden door een gemiddelde sterrenbeoordeling van boeken. Ik hecht meer waarde aan de meningen van specifieke mensen waarvan ik weet dat hun smaak overeenkomt met die van mij. Op die manier wil ik juist de boeken de kans geven die niet per se de bestsellers zijn.

Doe mee aan de Reading Challenge!

Wat kunnen we op boekengebied van je verwachten in 2020?
Mijn nieuwe thriller, Zij die zwijgt, komt uit in april! Ik ben alweer zeer benieuwd wat de lezers ervan gaan vinden en hopelijk doet hij het net zo goed als mijn debuut. Verder is het altijd maar afwachten wat het nieuwe jaar je brengt. Ik duim dat er weer veel mooie kansen op mijn pad komen waardoor ik mezelf als schrijver kan blijven ontwikkelen!Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het Boekenjaar 2019 van... Samantha Stroombergen

 

Gerelateerd

Over

Samantha Stroombergen

Samantha Stroombergen

Samantha Stroombergen (1990) is een thrillerauteur én boekenwurm. Op 5 juni 201...


Gesponsorde boeken