Hebban vandaag

Nieuws /

Het Boekenweek Voorwoord

door Hebban Crew 1 reactie
De Boekenweek is gestart! Op Hebban vieren we dat op een bijzondere manier: onze hoofdredacteur geeft het stokje deze periode door aan Boekenweekgeschenkauteur Hanna Bervoets en Boekenweekessayist Roxane van Iperen. Een voorwoord van Sander Verheijen!

Vanochtend vindt de officiële aftrap plaats van de 86ste Boekenweek. Geen Boekenbal op de vroege ochtend, dat moge duidelijk zijn, maar een symbolische opening bij Boekhandel Stumpel in Purmerend met natuurlijk hoofdrollen voor geschenkauteur Hanna Bervoets en Boekenweekessayist Roxane van Iperen.

Niet alleen de feestelijke opening en de maand wijken af van alle voorgaande edities, ook het boekenfeest zelf zal ingetogener zijn dan we gewend zijn. We gaan gelukkig langzaam maar zeker de goede kant op met het uitbannen van het coronavirus maar we zijn er natuurlijk nog niet. Dus geen grootschalige evenementen om het boek te vieren en daarmee ook maar beperkte mogelijkheden om de Boekenweekauteurs ergens te ontmoeten.

Om Roxane en Hanna toch hun verdiende podium te geven en zichtbaar te maken voor heel veel lezers, nemen zij vanaf vandaag het stokje van mij over als hoofdredacteur van Hebban. Samen bepaalden zij de inhoudelijke invulling van de Boekenweek op jouw favoriete boekensite. Wat kun je verwachten? Een afwisselend programma met onder andere persoonlijke leestips, maar ze laten je ook kennismaken met de mensen die achter de schermen belangrijk zijn of zijn geweest voor hun schrijfcarrière. We openen en sluiten de Boekenweek met twee prachtige afleveringen van Het voorwoord Live uit de Kleine Komedie met beide auteurs.

Onze recensenten bespraken het Boekenweekgeschenk Wat wij zagen en het essay De genocidefax, beide op een mooie positieve manier, en dat zijn natuurlijk twee fantastische redenen om deze week je favoriete boekhandel een bezoekje te brengen.

Ik wens je een hele fijne Boekenweek op Hebban!

Sander Verheijen

Hoofdredacteur Hebban.nl

Neem een kijkje op het Boekenweek-kanaalOver de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het Boekenweek Voorwoord

 

Gerelateerd

Over

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets (1984) werd met haar werk verschillende malen genomineerd vo...

Roxane van Iperen

Roxane van Iperen

Lezer, schrijver van Schuim der aarde (juli 2016)


Gesponsorde boeken