Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Het boerenbestaan anno 2015

Wie is een trouwe Boer zoekt Vrouw-kijker? Wie weet precies wat de hashtag #bzv betekent? Wie kent alle boeren uit alle seizoenen nog?

Ruim tien jaar geleden werd de allereerste aflevering van Boer zoekt Vrouw uitgezonden. Een ontzettend groot succes volgde, waarbij half Nederland het werk neergooide en de boeren volgde in hun zoektochten naar een levenspartner. En is niet iedereen bijzonder teleurgesteld als het seizoen voorbij is, omdat het zolang duurt, voordat er weer nieuwe boeren worden voorgesteld? Het plattelandsleven was nog nooit zo populair. De deelnemende boeren weten niet wat ze overkomt.

Zo ook Boer Jos, uit het seizoen van 2009 (niet te verwarren met andere Boer Jossen). In het boek Boer Jos, de dood of de gladiolen vertelt hij openhartig over zijn leven voor, tijdens en na Boer Zoekt Vrouw. Boer Jos is nog steeds gelukkig met boerzoekster en -vindster Dycke, maar heeft wel wat radicale beslissingen in zijn leven moeten maken.

Voor liefhebbers van het boerenleven en natuurlijk Boer zoekt Vrouw is dit wellicht de ultieme tip, al hadden ze het boek misschien beter in dat saaie en stille moment tussen de seizoenen uit kunnen geven. Zodat de honderdduizenden wegkwijnende BZV-fans de tijd tussen de verschillende reeksen kunnen overbruggen.

Van wie is Boer Jos uit BZV 2009 de favoriet?Over de auteur

Hebban Mens

93 volgers
4 boeken
0 favorieten


Reacties op: Het boerenbestaan anno 2015

 

Gerelateerd