Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Advertorial /

Het derde deel van de trilogie: lees een sneak preview van 'De heren van de tijd'

door Hebban Crew 2 reacties
Het werd een bestseller in haar thuisland Spanje: de trilogie van de witte stad van Eva García Sáenz de Urturi. Ook in Nederland doen de thrillers het goed. Na 'De stilte van de witte stad' en 'De riten van water' verscheen vorige week het derde en laatste deel 'De heren van de tijd', vertaald door Jacqueline Visscher. Lees op Hebban een sneak preview en maak kans op een exemplaar van deze spannende afsluiter!

De oorsprong van de trilogie ligt in Eva García Sáenz de Urturi's fascinatie voor de menselijke geest. ‘Het creatieve zaadje kwam voort uit het verlangen om meerdere thrillers te schrijven die de geest van verschillende seriemoordenaars zouden onderzoeken vanuit het gezichtspunt van psychopathische personen die onderdeel uitmaken van de maatschappij,’ vertelt de schrijfster in een interview dat ze eerder aan Hebban gaf. De trilogie bevat dan ook veel personages met een complex verleden en in dit derde deel krijgt de lezer wederom te maken met een reeks gruwelijke moorden.

Over De heren van de tijd

Vitoria, 2019. De roman De heren van de tijd, die zich afspeelt in de Middeleeuwen, is een groot succes. Hij verschijnt onder het mysterieuze pseudoniem Diego Veilaz.

Vitoria, 1192. De legendarische graaf Diago Vela komt thuis na een missie van twee jaar, hem opgedragen door de koning. Hij treft zijn broer aan, getrouwd met de vrouw die ooit zíjn bruid was.

In het heden krijgt Unai López de Ayala te maken met een reeks gruwelijke moorden, identiek aan beschrijvingen in De heren van de tijd. Zijn onderzoek leidt naar de toren van Nograro, een fort dat al eeuwen bewoond wordt door dezelfde familie. Gaandeweg vindt Unai in De heren van de tijd allerlei overeenkomsten met zijn eigen verleden. En deze ontdekking zal voor hem en zijn familie alles veranderen.

Leesfragment

Benieuwd naar het boek? Je kunt hier alvast de eerste twee hoofdstukken lezen.

Leesfragment De heren van de tijd

Winnen

Heb jij de eerste twee delen van deze trilogie al gelezen en wil je snel verder met deel drie? Hebban mag alleen vandaag drie epubs weggeven van De heren van de tijd. Ga naar de winactie om te kijken hoe je meedoet.

Naar de winactie

Wat vindt Hebban?

De stilte van de witte stad, **** Hebbanrecensie

'Zoals het een goede psychologische thriller betaamt, werpt de auteur ook een interessante verhaallijn op met flashbacks. Op een afwisselende wijze die bijdraagt aan een goede spanningsopbouw, kan de lezer meepuzzelen met de ontrafeling van het mysterie. Daarnaast verwerkt de auteur interessante details van de Baskische mythologie in het verhaal, waardoor liefhebbers van geschiedenis ook een prima match vormen met dit spannende boek.'  

De riten van het water, **** Hebbanrecensie

'Wie is de moordenaar? Met heimelijk plezier neemt de Spaanse schone een loopje met haar lezers. Kundig verweeft ze oude culturen, historie, enigma’s en commotie met elkaar. Om niet eens te spreken over de heersende spanning die constant in de lucht hangt. Knap hoe de schrijfster de karakters verder uitdiept en de heersende stemming rigoureus weergeeft. In het dankwoord vertelt ze over het voornaamste thema uit het boek: vaderschap en moederschap. Jazeker, deze psychologisch getinte thriller pakt elke ouder onverbiddelijk bij de lurven.'

 Over de auteur

Hebban Crew

2540 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het derde deel van de trilogie: lees een sneak preview van 'De heren van de tijd'

 

Gerelateerd

Over

Eva García Sáenz de Urturi

Eva García Sáenz de Urturi

Eva García Sáenz de Urturi (1972) werd geboren in Vitoria en woont sinds haar vi...