Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Het dichtbevolkte Amazonegebied

Volgens nieuw onderzoek leefden in de Middeleeuwen miljoenen mensen in steden en dorpjes in het Amazonegebied. Nadat de bevolking werd uitgeroeid door ziekte en geweld, slokte het oerwoud alle tekenen van beschaving weer op. Boek&Nieuws zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.


Het 'ongerepte' oerwoud blijkt dus niet zo ongerept te zijn. Wetenschappers ontdekten dat de grond op bepaalde plaatsen in de Amazone opvallend donker en vruchtbaar is. Het wijst op miljoenen mensen die aan landbouw deden. Het aantal kilometers aan grond waarin men de overblijfselen van landbouw vermoed is zo groot, dat er wel tussen de acht en vijftig miljoen mensen zouden kunnen hebben gewoond. 

Gaspar de Carjaval, een Spaanse missionair, schreef in 1542 in zijn dagboek dat hij een stad had gezien die zich uitstrekte over 25 kilometer en met huizen die dicht op elkaar waren gebouwd. Nu is er dan ook eindelijk bewijs dat dit soort verslagen op waarheid berusten en geen wilde sprookjes zijn.

(Bron: nu.nl)

Hieronder vind je drie boektitels met verdwenen beschavingen, ondoordringbare mysterieuze gebieden en prachtige kleurplaten.

Vernietiging van Jeff VanderMeer
Gebied x is al dertig jaar lang afgesloten van het continent. De eerste expeditie die ernaartoe ging, kwam terug met verhalen over een ongerepte wildernis. Geen enkel lid van de tweede expeditie keerde terug. De leden van de derde expeditie moordden elkaar uit. Van de elfde expeditie kwamen de leden terug als schimmen van zichzelf en ze stierven enkele maanden later aan een agressieve vorm van kanker. In Vernietiging, het eerste deel van de veelgeprezen Southern Reach-trilogie, reist de lezer mee met de twaalfde expeditie.. De groep bestaat uit vier vrouwen: een antropologe, een landmeter, een psychologe en de verteller van het verhaal, een introverte, zeer intelligente biologe. Hun missie is om het terrein in kaart te brengen. Intussen moeten ze ervoor zorgen niet besmet te raken en het hoofd koel te houden, zeker als ze een mysterieuze topografische afwijking ontdekken. Maar het zijn hun eigen geheimen die uiteindelijk hun lot zullen bepalen.

Spreker voor de doden van Orson Scott Card
Op een vreemde planeet wordt het enige buitenaardse ras dat de mens kent in strenge quarantaine gehouden om te voorkomen dat de nog primitieve beschaving door de mens verstoord wordt. Niemand vraagt zich daarbij af of de buitenaardsen deze goede bedoelingen wel op prijs stellen.

Het betoverde woud van Johanna Basford
Dit verbluffende nieuwe kleurboek van Johanna Basford, bekend van het kleur- en zoekboek voor volwassenen "Mijn geheime tuin" neemt je mee op een zoektocht door een betoverd woud. Wat zit er verborgen in het kasteel midden in het bos? Je kunt de prachtige bostaferelen inkleuren en aanvullen, maar ook op zoek gaan naar verborgen dieren en magische voorwerpen, waaronder negen speciale symbolen. Zoek alle symbolen om de kasteelpoort te openen en ontdek wat erachter verborgen zit!

Bekijk eerdere Boek&Nieuws-artikelenOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Het dichtbevolkte Amazonegebied

Gesponsorde boeken