Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Het Donderdag Dilemma: Op tijd erkenning krijgen

door Daphne van Rijssel (crew) 1 reactie
Het is de vijfde dag van de week: hoog tijd voor Het Donderdag Dilemma. Deze keer gaat het over op tijd de erkenning krijgen die je verdient.

Afgelopen zondag maakte minister Jet Bussemaker bekend dat de driejaarlijkse Prijs der Nederlandse Letteren wordt toegekend aan schrijver, dichter en columnist Remco Campert (1929).

Volgens de jury brengt Campert, die deel uitmaakte van de literaire stroming de Vijftigers, "lichtheid in de Nederlandse literatuur" en is de schrijver "een groot stilist die in zijn werk steeds relativerend en geestig is en daarmee verschillende generaties blijft aanspreken. Bij Campert zit de diepzinnigheid aan de oppervlakte. Hij kan onverbloemd over het geluk schrijven maar heeft zich nooit vastgereden in clichés". In 1976 won Campert al de P.C. Hooftprijs, maar de Prijs der Nederlandse Letteren "overkoepelt alles", aldus de schrijver.

De vraag van vandaag: Remco Campert is al ruim zes decennia een vaste waarde in de literaire wereld. Krijgt hij eigenlijk niet veel te laat de Prijs der Nederlandse Letteren?

Wij zijn heel benieuwd naar jouw mening! Laat een reactie achter onder dit bericht.

Foto: Keke KeukelaarOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Het Donderdag Dilemma: Op tijd erkenning krijgen

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken