Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Het Donderdag Dilemma: wie verdient de Strop?

door Hebban Crew 4 reacties
Het is de vijfde dag van de week: hoogste tijd voor Het Donderdag Dilemma. Centraal vandaag staat de vraag: wie mag er met de Gouden Strop 2015 aan de haal gaan? Geef je reactie hieronder en discussieer mee!

De jury van de Gouden Strop 2015 heeft gesproken: de shortlist is bekend. Vandaag over drie weken ontvangt de auteur van het beste spannende Nederlandstalige boek tijdens een besloten bijeenkomst een cheque van tienduizend euro.

Wat in ieder geval vaststaat is dat de jury in totaal 94 boeken heeft doorgeworsteld en bij de samenstelling van de shortlist de debutanten en de Nederlandse mannelijke auteurs links heeft laten liggen. Genomineerd zijn de Vlamingen Jo Claes, Patrick Conrad en Guido Eekhaut en de Nederlandse schrijfsters Marion Pauw en Marjolijn Uitzinger. Voor Pauw zou het winnen van de prijs dubbel feest zijn. De Gouden Strop-winnares van 2009 is dit jaar immers ook al auteur van het geschenkboekje Grijs gebied

Schrijver Guido Eekhaut is in zijn nopjes met de nominatie. ''Ben in goed gezelschap met Vlamingen Patrick Conrad en Jo Claes'', laat hij via Facebook weten. Net als Claes is Eekhaut afkomstig uit Leuven. De twee rijden over drie weken ddan ook samen naar Amsterdam. Op de terugreis rijdt Eekhaut. ''Jo mag mijn cheque vasthouden'', meldt hij. Claes roept via  de social media op een kaars te branden voor Thomas Berg, de held uit zijn thrillers.

Oud-radiopresentator Marjolijn Uitzinger noemt iedereen die in haar al de gedoodverfde winnaar ziet 'een optimist'. Alleen genomineerd zijn vind de schrijfster al een groot feest. Schrijver Patrick Conrad meldt ook de nominatie op zijn Facebook-account. ''Net als vorig jaar.''

De vraag van vandaag: Wie moet/mag er wat jou betreft de Gouden Strop 2015 winnen? Durf je een gokje te wagen op de vraag wie de opvolger wordt van eerdere winnaars als Donald Nolet, Michael Berg of Bram Dehouck? Of had jij liever een andere shortlist gezien? Geef je reactie hieronder en discussieer mee!



Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het Donderdag Dilemma: wie verdient de Strop?

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken