Hebban vandaag

Nieuws /

Het favoriete boek uit 2015 van president Obama

door Soraya Vink (crew) 1 reactie
Dat Barack Obama een boekenliefhebber is, steekt hij niet onder stoelen of banken. Vorige maand werd hij al gespot terwijl hij samen met zijn dochters in Washington een nieuwe voorraad insloeg. Aan People Magazine vertelde hij dat 'Furie en fortuin' van Lauren Groff zijn favoriete boek van 2015 is.

Michelle Obama koos voor de memoires van dichter Elizabeth Alexander, The Light of the World (niet verschenen in een Nederlandse uitgave). Het is de president al eerder gelukt om de bestsellerlijsten volledig op zijn kop te zetten. In 2009 kreeg hij door Hugo Chavez een exemplaar van De aderlating van een continent van Eduardo Galeano uitgereikt, waardoor het boek plots terechtkwam in de bestsellerlijsten van Amazon.

Lauren Groff liet op Twitter haar verbazing doorschemeren. Ze verklaarde later tegenover Buzzfeed: 'Nooit, zelfs niet in mijn wildste dromen, had ik gedacht dat de president mijn boek zou lezen. Laat staan dat hij het mooi zou vinden.' Eerder werd Furie en fortuin door de Amerikanen op de website Amazon verkozen tot boek van het jaar.

Op Hebban werd Furie en fortuin besproken door het boekverkoperspanel. Heeft het boek de hooggespannen verwachtingen waargemaakt? Lees meer in de rubriek Hot or not?

(Bron: The Guardian)Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Het favoriete boek uit 2015 van president Obama

 

Gerelateerd

Over

Lauren Groff

Lauren Groff

Lauren Groff (1978) werd geboren in Cooperstown, N.Y. Haar werk verscheen eerder...

Gesponsorde boeken