Hebban vandaag

Column /

Het favoriete kookboek van Victoria

In de Kookboekenweek deelt de Hebbanredactie de favoriete kookboeken. Dankzij het kook tv-programma Masterchef Australia weet Victoria Farkas, redacteur Mens & Wereld, precies hoe je het perfecte zachte ei kunt koken.

Koken? Een eitje!

Helaas, ik ben totaal niet in het bezit van enig koken-is-leuk-gen. Toen die werden uitgedeeld stond ik waarschijnlijk ergens helemaal achterin de rij en eenmaal aan de beurt was alles al vergeven. Wel ben ik behept met het ik-houd-van-ontzettend-lekker-eten-gen en het ik-eet-graag-gen. Tel een en een bij elkaar op en je merkt dat ik een levensgroot probleem heb, want om ontzettend lekker te kunnen eten, zal ik toch bepaalde ingrediënten in potten en pannen moeten gooien. Grrr. 

Wel kijk ik, gezeten… nee, gelegen op de bank, heel graag naar kookprogramma’s en een van mijn absolute favorieten was jarenlang Masterchef Australië. Maar na al die jaren trouw alle afleveringen te hebben gezien, is mij slechts een kooktip bijgebleven; het koken van het perfecte zachte ei. Wat was ik blij toen de tip van Gary Mehigan de eerste keer (en al die keren erna) bleek te kloppen en iedere keer weer lukte. The Great British Bake Off en onze eigen Heel Holland Bakt zijn mijn andere favoriete kookprogramma’s waar ik graag, vanaf diezelfde bank, naar kijk. Iedere aflevering weer lig ik te fantaseren over de taarten, muffins en koekjes die ik zelf zou kunnen bakken. En soms, heel soms, sjok ik na zo’n aflevering wél de keuken in, om vervolgens in de keukenkastjes te speuren naar ingrediënten om koekjes en taarten te bakken. Maar dat komt wellicht omdat ik een ongelooflijke zoetekauw ben, die het liefst het taartenbeslag opeet voordat er een taart mee gebakken is.

Enfin… toch eet ik iedere avond goed en gezond en ongelooflijk lekker. Want ik heb het absolute geluk met een man te zijn getrouwd die vooraan stond bij het uitdelen van het koken-is-leuk-gen. En nog gelukkiger is dat hij ook helemaal vooraan stond toen het ontzettend-lekker-kunnen-koken-gen werd uitgedeeld. Iedere avond kookt hij de sterren van de hemel met de door mij gehaalde boodschappen (dat vind hij afschuwelijk om te doen) en ruim ik na afloop de gebruikte potten, pannen, bestek en servies op en maak ik de keuken schoon. Drie hoeraatjes voor manlief, want zonder hem eet ik waarschijnlijk alleen maar perfecte zachte eitjes, al dan niet afgewisseld met een pan appeltaartenbeslag.  Over de auteur

Victoria Farkas

126 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: Het favoriete kookboek van Victoria

Gesponsorde boeken