Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Advertorial /

Het geanimeerde verhaal van 'De jongen, de mol, de vos en het paard' in kleur

door Hebban Crew 4 reacties
Charlie Mackesy schreef en illustreerde 'De jongen, de mol, de vos en het paard' en creëerde daarmee een internationale bestseller voor jong en oud, om in te blijven bladeren en uit te leren. Nu komt het geanimeerde verhaal, met grote full colour illustraties die gebaseerd zijn op de BBC animatiefilm. Lees nu een sneak preview en maak kans het cadeauboek te winnen in de Hebban winactie.

Charlie Mackesy groeide op in Engeland, waar hij door de natuur dwaalde, tekende en in de rivier zwom. Hij ging nooit naar de kunstacademie, maar begon zijn carrière als cartoonist voor The Spectator en illustrator voor Oxford University Press. Zijn kunst is niet alleen gepubliceerd in boeken, maar ook te vinden in ziekenhuizen, gevangenissen en scholen. Hij brak internationaal door bij het grote publiek met De jongen, de mol, de vos en het paard.

'Ik hoop dat dit boek je moed geeft en het gevoel dat je geliefd bent.' – Charlie Mackesy

Met de personages uit De jongen, de mol, de vos en het paard kan Mackesy naar eigen zeggen nog heel wat avonturen maken en verhalen vullen. Hij houdt er bovendien van om gesigneerde boeken en tekeningen achter te laten op verschillende plaatsen, zodat ze gevonden kunnen worden door iedereen die behoefte heeft aan positiviteit. Ook deelt hij op zijn Instagram-pagina regelmatig illustraties en animaties.

Het geanimeerde verhaal

Charlie Mackesy, vertaald door Arthur Japin

In De jongen, de mol, de vos en het paard – het geanimeerde verhaal van Charlie Mackesy gaat een nieuwsgierige jongen op zoek naar een thuis. Onderweg ontmoet hij een wijze mol, een bedachtzame vos en een krachtig paard, en dat is het begin van hun vriendschap.

De grote, full colour illustraties brengen de karakters tot leven, waardoor je in hun wereld stapt. De illustraties zijn gebaseerd op de BBC animatiefilm van De jongen, de mol, de vos en het paard.

Bekijk het boek op Libris

Leesfragment

Of je nu al bekend bent met De jongen, de mol, de vos en het paard, deze editie met full colour illustraties is een niet te missen cadeauboek voor de feestdagen. Hieronder vind je alvast een sneak preview van Het geanimeerde verhaal met daarin de eerste pagina's. Het boek is met liefde naar het Nederlands vertaald door auteur en vertaler Arthur Japin. Ben je onder de indruk? Maak ook kans het boek te winnen via onderstaande winactie.

Lees een sneak preview

'Raar eigenlijk, wij zien alleen onze buitenkant, maar bijna alles gebeurt vanbinnen.' – Uit: Het geanimeerde verhaal

Achter het boek

Na een periode waarin hij veel beeldhouwwerken maakte, keerde Mackesy terug naar inkt en waterverf, vertelt hij in een interview. Op dat moment worstelde hij met vragen over het leven en besloot ze in zijn illustraties te gieten als dialogen.

'I thought if I got run over tomorrow, what would I like to say? So I made the book.'

Over de vier personages heeft de auteur goed nagedacht. Hij gaf elk van hen iets van zichzelf me. De jongen representeert de vragen die hij zichzelf in die periode stelde. 'The bit of me that wants to know why we're alive and what we're meant to be doing and doesn't really know much.' De vos staat voor Mackesy voor het deel van hemzelf dat we allemaal hebben: gekwetst op de een of andere manier, teruggetrokken, niet direct bereid tot vertrouwen. Ook het paard representeert iets universeels in de mens: onze wijzere, spirituele kant. 'So they all represent different parts of us, or me.' En de mol?

'The mole is me, always hungry, think's I'm clever but I'm not, thinks I'm wise but I'm not, always wants to eat stuff.'

Dat de jongen met dieren communiceert, was voor Mackesy geen grote sprong om te nemen. Dieren hebben een speciale plek in zijn hart, vertelt de illustrator. 'You can really deeply love an animal and yet they've never said a word to you, which says a lot for silence.' Er is een puurheid in dieren die mensen kwijt zijn geraakt en dat hij met zijn boek weer terug probeert te vinden.

'Maybe it helps people remember what it's like to be a child. Maybe the world is complicated and quite frightening and there is a simplicity to it perhaps, and some people can take comfort from it.'

Winactie

De gulzige mol, de bedachtzame vos, het wijze paard en de nieuwsgierige jongen hebben al heel wat harten weten te stelen. Het hoopvolle boek over moed en liefde is een prachtig verhaal dat ons allemaal thuis brengt. Hebban mag in samenwerking met Libris vijf exemplaren van Het geanimeerde verhaal weggeven. Kijk snel hoe je mee kunt doen:

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2425 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het geanimeerde verhaal van 'De jongen, de mol, de vos en het paard' in kleur

 

Gerelateerd

Over

Charlie Mackesy

Charlie Mackesy

Charlie Mackesy groeide op in Engeland, waar hij door de natuur dwaalde, tekende...


Gesponsorde boeken