Hebban vandaag

Community /

Het Hebban Team kiest hun top 5 voor de Grote Vriendelijke 100

door Hebban Crew 9 reacties
Je kunt tot en met 7 november nog stemmen op jouw top 5 kinderboeken voor de Grote Vriendelijke 100, de verkiezing van de 100 favoriete kinderboeken aller tijden die wordt georganiseerd door De Grote Vriendelijke Podcast en Hebban. Vind je het moeilijk kiezen? Verschillende leden van het Hebban Team ging je voor, dus doe daar vooral je voordeel mee. Inspiratie genoeg!

Er mag breed gestemd worden: al het oorspronkelijk Nederlandstalig en vertaald werk komt in aanmerking, van prentenboek tot Young Adult-roman. Dat zie je terug in de top 5-lijstjes van het Hebban Team. Hun keuzes staan bol van het jeugdsentiment, maar ook van de waardering voor nieuw werk. Hieronder vind je hun enthousiaste inzendingen.

'Een prachtige serie waar ik als kind van heb genoten en nog steeds met mijn kinderen van geniet.' – Vanessa over Kinderen van Moeder Aarde

Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave

'Goede herinneringen van mijn favoriete kleuterjuf die eruit voorlas.' – Yvette over Matilda

Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave

'Het boek waardoor ik echt lezer werd' – Lissanne over Harry Potter en de Steen der Wijzen

Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave

'Misschien wel het mooiste kinderboekenweekgeschenk ooit.' – Lieke over Wie je droomt ben je zelf

Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave

'Een prachtig boek, wonderlijk mooi!' – Wendy over De jongen, de mol, de vos en het paard

#Degv100 op sociale media


Ook op sociale media worden er heel wat top 5-lijstjes gedeeld door kinderboekenliefhebbers. Ze lezen het zelf of met hun kinderen, en variëren van onbekend tot bekend Nederland. Hier bekijk je alle posts met de hashtag #degv100.

Stemmen

Welke kinderboeken verdienen volgens jou een plek in de Grote Vriendelijke 100? Klik op de button hieronder en kies jouw vijf favoriete kinderboeken. Staat jouw favoriet niet in de lijst? Voer deze dan in onder 'extra vrije keuze'. Wil je stemmen op een kinderboekenserie? Kies dan alleen je favoriete deel uit de reeks en som niet alle delen op. Om te stemmen hoef je geen Hebban-account te hebben. Je ontvangt dan een e-mail om je stem te bevestigen.

Breng hier je stem uit
Over de auteur

Hebban Crew

2211 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het Hebban Team kiest hun top 5 voor de Grote Vriendelijke 100

 


Gesponsorde boeken