Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Wie is jouw favoriete transgalactische lifter?

Hoe kan het ook anders in de week van Towel Day: het boek van de week is natuurlijk Het transgalactisch liftershandboek van Douglas Adams. Ongetwijfeld het meest bekende en gevierde voorbeeld van humoristische sciencefiction.

Op 11 mei 2001 overleed Douglas Adams, veel te jong, nog geen 50. Twee weken later werd de eerste Towel Day in zijn nagedachtenis georganiseerd. Dat is nog steeds een traditie: dit jaar voor de vijftiende keer.

De trilogie van Het transgalactisch liftershandboek bestaat uit vijf boeken (als je het door Eoin Colfer afgemaakte zesde deel en de novelle Young Zaphod Plays It Safe niet meetelt) en kent iconische en bizarre personages. De gebeurtenissen en figuren lijken nog vreemder en grappiger door de uitzonderlijk Britse hoofdpersoon Hugo Veld (Arthur Dent in de Engelse versie). Die wil, na bijna gestikt te zijn in de ruimte en na het aanhoren van Vogonistische poëzie, eigenlijk alleen maar een 'cup of tea' om op adem te komen.

Wie is jouw favoriete Hitchhikers Guide personage?

Hugo Veld/Arthur Dent? Trema/Trillian? Amro Bank/Ford Prefect? Fenchcurch? Of toch een van de meer bizarre mafkezen, zoals Zefod Bijsterbuil/Zaphod Beeblebrox, Magdiragdag/Slartibartfast, De Diepe Denker/Deep Thought, Agrajag? Of toch die arme, neurotische, neerslachtige, tobbende en paranoïde androïde, Theo/Marvin?

Laat het ons snel weten in de reactieplek hieronder.Over de auteur

Martijn (Hebban Crew)

468 volgers
777 boeken
21 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Wie is jouw favoriete transgalactische lifter?

 

Gerelateerd

Over

Douglas Adams

Douglas Adams

Douglas Adams (1952-2001) was een humoristische SF-auteur. ‘Het transgalac...

Gesponsorde boeken