Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Het hemd van het lijf

Op het thrillerfeest van boekhandel Paagman en Hebban.nl komen onder anderen Eva Burgers, Carina van Leeuwen en Joop van Riessen. Zij kennen de alledaagse praktijk van politie en justitie. Hebban-lezers mogen ze het hemd van het lijf vragen.

Joop van Riessen was hoofdcommissaris toen hij in 2004 afscheid nam van de Amsterdamse politie. Carina van Leeuwen is forensisch rechercheur. En Eva Burgers was rechercheur bij de afdeling Zware Delicten. De drie auteurs nemen deel aan het panel Je kunt het zo gek niet bedenken, tijdens het thrillerfeest dat de Haagse boekhandel Paagman en Hebban.nl op vrijdag 29 mei organiseren.

Het thema van de 28ste editie van de Maand van het Spannende Boek, Spannende zaken - politieverhalen in boeken, staat centraal tijdens het panel met de drie schrijvers. Zij zullen vertellen of alles wat in hun spannende boeken gebeurt ook in werkelijkheid 'volgens 't boekje' gaat.

In de boeken van Baantjer worden moordzaken veelal door twee politiemensen opgelost: rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder. Maar gaat het er in de dagelijkse praktijk ook zo aan toe? Is het werk van rechercheur wel zo spannend als thrillers ons willen doen geloven? Of moet je vooral veel zitvlees hebben om de ellenlange dagen in de tapkamer aan te kunnen? Hoe ver wijken de schrijvers in de boeken af van de realiteit? En wat vinden de drie van politieseries op televisie? Nemen die niet vaak een loopje met de werkelijkheid? 

Bezoekers van Hebban.nl die van plan zijn het thrillerfeest van Paagman en Hebban.nl te bezoeken, kunnen de paneldiscussie enigszins sturen door vooraf vragen en onderwerpen in te sturen. Gespreksleider Peter Kuijt zal ze dan tijdens deze praatsessie ter sprake brengen.  Stuur snel je vraag in via onderstaand formulier! 

Ik heb een vraag voor...Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het hemd van het lijf

 

Gerelateerd

Over

Joop van Riessen

Joop van Riessen

Joop van Riessen (Bloemendaal, 1943) is een Nederlandse auteur van Amsterdamse...

Eva Burgers

Eva Burgers

Eva Burgers (1969) is een Nederlandse schrijfster. Ze was werkzaam als recherche...

Carina van Leeuwen

Carina van Leeuwen

Forensisch rechercheur én auteur Carina van Leeuwen werkt voor de politie Amst...

Gesponsorde boeken