Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Het is Boekenweek van Jongeren!

door Hebban Crew 1 reactie
Van 15 tot en met 24 september is het Boekenweek van Jongeren, tien dagen vol inspiratie en boeken die écht bij de doelgroep passen. Na de opening op BoekTok Live en de bekendmaking van het Beste Boek voor Jongeren 2023 is er heel wat te beleven, zowel in de boekhandel en bibliotheek als op Hebban.

Tijdens de Boekenweek van Jongeren worden lezers van 15 tot en met 18 jaar geïnspireerd om hun nieuwe favoriete boek te vinden. Zo kunnen ze de gratis bundel 3PAK ophalen bij de boekhandel en bibliotheek, is er een scholentournee met een team van bevlogen auteurs en wordt het Beste Boek voor Jongeren uitgereikt. De Boekenweek van Jongeren duurt van 15 tot en met 24 september.

3PAK 2023

3PAK 2023 is het geschenk voor jongeren van 15 tot en met 18 jaar, dat tijdens de Boekenweek van Jongeren opgehaald kan worden bij de bibliotheek en boekhandel. Dit jaar staan er verhalen in van Rima Orie, Philip Huff en het duo Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen.

3PAK 2023

Rima Orie, Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen, Philip Huff

Avani. Dochter van de Orde
In het middeleeuwse Bagdad werkt Avani samen met de Orde om een belangrijke geheime formule te ontcijferen. Maar de vijand is ook geïnteresseerd in deze informatie …

Zelf weten
Marie Lotte en Nydia zullen jou eens even vertellen hoe jij je leven moet leiden, want zij zijn volwassen. GRAPJE. Volwassenen weten niks. Doe lekker waar je zelf zin in hebt.

Gameplan
In een opstel voor Nederlands onthult Antoon zijn handeltje in sneakers. Zijn ouders zijn kwaad. Maar is het zo erg om veel geld te willen verdienen?

De auteurs

Rima Orie

Rima Orie schrijft als Young Adult-auteur graag fantasyverhalen over magische werelden, zoals De Zwendelprins en In het vervloekte hart. Haar verhaal in 3PAK speelt zich af in de wereld van de populaire game Assassin’s Creed: Mirage.

Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen

Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen zijn het feministische duo dat bekend werd met hun pamflet en gelijknamige podcast Damn, honey. Inmiddels hebben zij zes boeken geschreven, waaronder Shit waar je als vrouw mee moet dealen.

Philip Huff

Philip Huff is schrijver, dichter en regisseur. In 2009 debuteerde hij met Dagen van gras, drie jaar later gevolgd door het verfilmde Niemand in de stad. In zijn meest recente roman Wat je van bloed weet schrijft hij over het trauma van mishandeling.

Beste Boek voor Jongeren

Op 15 september tijdens BoekTok Live werd het Beste Boek voor Jongeren uitgereikt in de categorieën Oorspronkelijk Nederlandstalig en Vertaald. De winnaars zijn 3PAK-auteur Rima Orie met In het vervloekte hart en Zoulfa Katouh met Zolang de citroenbomen bloeien, vertaald door Merel Leene. Een jongerenjury koos de winnaars uit de door een volwassenenjury samengestelde shortlist. De prijs werd uitgereikt door oud-winnaar Tom De Cock.

Oorspronkelijk Nederlandstalig

In het vervloekte hart

Rima Orie

Priya Chkadhari heeft haar status als bloedkind altijd geheim moeten houden, tot ze gerekruteerd wordt voor het leger.

Vertaald

Waar de citroenbomen bloeien

Zoulfah Katouh

Salama was een gewone tiener toen de revolutie in Syrië begon. Nu is alles anders en wil ze weg, maar ook blijven.

Meer over het Beste Boek voor Jongeren

Op Hebban

Naast alle activiteiten in de boekhandel en bibliotheek tijdens de Boekenweek van Jongeren die je in de Hebban Agenda kunt vinden, valt er ook op Hebban zelf veel te lezen. Zo bundelen we op maandag de meest enthousiaste antwoorden uit de Literatour-interviews, lees je een artikel over TikTok hypes mét nieuwe boekentips, laten de 3PAK-auteurs weten wat zij graag lezen en delen we de niet te missen Young Adult-boeken die komend najaar gaan verschijnen. Dus blijf Hebban in de gaten houden!

LEES VERDER / Blogtour: dit vinden jongeren van 3PAK 2023

Literatour

Tijdens de Boekenweek van Jongeren wordt ook het auteursteam van de Literatour bekendgemaakt. Van 26 februari tot en met 1 maart 2024 krijgen 100 scholen een of meerdere bezoeken van een schrijver. Jongeren gaan het gesprek aan met hun docenten om te kijken wie zij zouden willen uitnodigen. Er kan gekozen worden uit eenentwintig auteurs die de uitdaging aangaan om deze week met zoveel mogelijk jongeren te praten over lezen en hun vak.

Het tourteam van dit jaar stelt zich traditiegetrouw voor met een interview en een sneak preview van hun (nieuwste) boek. Lees meer over onder anderen Anne Eekhout, Buddy Tegenbosch, Dries Muus, Maren Stoffels, Elle van Rijn en Chinouk Thijssen. Ook de 3PAK-auteurs doen mee met de Literatour.

Naar het Literatour tourteam

Boekenweek van Jongeren

Tijdens de Boekenweek van Jongeren worden lezers van 15 tot en met 18 jaar geïnspireerd hun nieuwe favoriete boek te vinden dankzij de gratis bundel 3PAK, scholentournee Literatour, het Beste Boek voor Jongeren en evenementen zoals BoekTok Live. De Boekenweek van Jongeren loopt van 15 tot en met 24 september.

Meer Boekenweek van JongerenOver de auteur

Hebban Crew

2562 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het is Boekenweek van Jongeren!