Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Dit is de longlist voor de Hebban Debuutprijs 2024!

door Hebban Crew 268 reacties
Op maandag 22 april maakten we bekend welke vijftien debuutromans op de longlist van de Hebban Debuutprijs 2024 staan. Een honderdkoppige lezersjury zal zich de komende weken buigen over de genomineerden om tot een shortlist van vijf boeken te komen, die door de professionele vakjury worden gelezen. De winnaar van de Hebban Debuutprijs 2024 wordt begin september bekendgemaakt.

De longlist van 2024

(30)

Tussen morgenzee en avondland

Ramy El-Dardiry

Wanneer Amir hoort dat zijn vader Nessim een week eerder in Alexandrië is begraven, probeert hij dat te vergeten, maar de stad kruipt via een droom zijn hoofd in.

Querido Vader-zoonrelatie Egypte Culturen

(20)

Uitzicht van dichtbij

Megan van Kessel

Na de geboorte van haar zoon, probeert Maggie haar afwezige vader via een geboortekaartje te betrekken bij haar leven, maar een reactie blijft uit. De oorverdovende stilte dwingt haar om terug te blikken.

Nijgh & Van Ditmar Familie Ouderschap Balans vinden

(53)

Liegen zul je

Jeffrey Dral

Wanneer de zestienjarige Jeffrey in contact komt met William en Tom, wordt hij door het stel overvallen door een seksueel overschrijdende aanraking en vecht uit schrik niet terug maar werkt juist mee.

Volt Seksueel geweld Slachtoffer Verzwijgen

(166)

Citroeninkt

Maral Noshad Sharifi

Na een vlucht door Europa strijkt Talar met haar ouders en broertje neer in het gereformeerde Moerkapelle. Thuis klinken de herinneringen aan de Iraanse revolutie nog na.

Prometheus Thuishoren Opgroeien Verleden

(26)

Coulis

Bilal Al Mashta

Een controversiële theaterregisseur vindt toevlucht in zijn moeders keuken nadat hij uit de toneelwereld is verstoten. Hij besluit een grootse bruiloft te cateren en begint aan zijn laatste gewaagde creatie.

Atlas Contact Humoristisch Kleurrijk Algerijnse casbah

(16)

Totok Terror Corps

Eelco Couvreur

In een Gelders dorpje poedert Arthurs moeder haar gezicht wit om zo Nederlands mogelijk te lijken, terwijl Arthur snakt naar verhalen over het voormalig Nederlands-Indië en de kloof tussen hen beiden groeit.

Arbeiderspers Nederlands-Indië Moeder-zoonrelatie Verleden

(29)

28 embryo’s

Maaike van Langen

Tijdens een adoptiecursus ontmoeten Maaike en Ingo drie koppels die ook niet op natuurlijke wijze zwanger worden. Het is het begin van een avontuur dat resulteert in de geboorte van vijf kinderen.

Podium Autobiografisch Vriendschap Gezamenlijk doel

(184)

Beste mevrouw Eva

Valentijn de Heer

De geboorte van Elias' verstandelijk gehandicapte broertje veranderen de toch al moeizame verhoudingen binnen het gezin. Elias kruipt steeds meer in de ouderrol en vindt buitenshuis zijn toevlucht.

Pluim Probleemgezin Gewelddadig Buren

(123)

W.

Tiemen Hiemstra

W. is drie jaar geleden verdwenen. W. grijnst onoverwinnelijk in de beveiligingscamera. W. schudt zijn hoofd en klimt verder naar beneden. W. knipt de zaklantaarn uit. W. is terug.

Das Mag Verdwijning Terugkeer W.

(89)

Soedah, laat maar

Maddy Stolk

Maddy ontruimt na het overlijden van haar moeder haar verwaarloosde ouderlijk huis. Ze baant zich een weg door de herinneringen aan Nederlands-Indië en het transgenerationele trauma.

Ambo|Anthos Trauma Nederlands-Indië Ouders

(6)

Het objectief

Martien van Agtmaal

Er is code rood afgekondigd: de laatste dag van februari zal stervenskoud worden. De levens van vier dolende dertigers zullen in de komende vierentwintig uur als ijsschotsen tegen elkaar botsen.

Van Oorschot Dertigers Vierentwintig uur Code rood

(23)

Droomhuis

Inez de Goede

Lot reist terug naar het huis in Frankrijk waar ze met haar moeder en stiefvader gewoond heeft, om een verklaring voor haar angsten te vinden en de confrontatie met zichzelf aan te gaan.

Orlando Frankrijk Moeder-dochterrelatie Stiefvader

(71)

Avondmensen

Caroline van Keeken

De dag dat Boris terugkeert naar huis, verandert alles voor het gezin. Hoe krampachtiger iedereen probeert houvast te vinden, hoe verder ze van elkaar verwijderd raken. Wordt het leven weer zoals het was?

Alfabet Gezin Machteloosheid Tragikomisch

(112)

Tosca

Maud Vanhauwaert

In een brief aan haar uitgever legt vertaalster May uit hoe een treffend portret het begin vormde van een toxische relatie, waarin steeds twijfelachtiger wordt wie nu eigenlijk wie parasiteert.

Das Mag Toxische relatie Poëtisch Feit en fictie

(62)

Xerox | Wildcard

Fien Veldman

Wanneer het hoofdpersonage een pakket van een anonieme afzender ontvangt, begint ze uit wanhoop tegen haar haperende printer te praten. De printer is haar partner, vriend, kind en huisdier ineen.

Atlas Contact Printer Anoniem pakket Wildcard

Looplabb opens your eyes

Het Nederlandse leesbrillenmerk Looplabb is hoofdsponsor van de Hebban Debuutprijs. Looplabb en Hebban delen een gezamenlijke missie: lezers meer én met meer plezier laten lezen. En de keuze voor de juiste leesbril draagt daar zeker aan bij.

Looplabb is een innoverend brillenmerk gespecialiseerd in handgemaakte, opticien kwaliteit lees- en zonneleesbrillen voor een betaalbare prijs. En met een passie voor lezen want zo dragen alle monturen de naam van een klassiek werk uit de literatuur. Denk aan Faust, Papillon, Lolita of The George.

Looplabb leesbrillen zijn ontworpen voor mannen en vrouwen van elke leeftijd. Met een scala aan stijlen & kleuren die passen bij elke gezichtsvorm. Kortom een leesbril waarmee je gezien mag worden!

www.looplabb.comOver de auteur

Hebban Crew

2551 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Dit is de longlist voor de Hebban Debuutprijs 2024!

 

Gerelateerd