Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Het is Wereldboekendag: deel je #shelfie met ons!

door Hebban Crew 21 reacties
Op 23 april is het al sinds 1995 Wereldboekendag, en sinds de corona-maatregelen is de hashtag #ikleesthuis overal terug te vinden. Een perfect moment om deze twee te combineren. De Hebban Crew ging je voor en nam foto's van hun boekenkast: de 'shelfie'. Doe jij met ons mee? Deel vandaag je shelfie op social media en win boeken!

Wereldboekendag wordt ook wel de 'Internationale Dag van het boek en de auteursrechten' genoemd. UNESCO riep 23 april uit tot de wereldwijde dag van lezen, publicatie en auteursrechten. Die datum is niet toevallig gekozen. In Spanje stond het al in het teken van boeken, want op deze dag wordt Miguel de Cervantes geëerd. Ook is het de sterfdag van William Shakespeare. Inmiddels doen meer dan 100 landen mee aan Wereldboekendag.

Zoals we zagen in onze corona-enquête, grijpen we in deze tijden steeds vaker naar boeken die we al in de kast hebben staan. Zoals de meeste veellezers hebben we een gezonde voorraad ongelezen boeken, en die ontdekken we tijdens #ikleesthuis. De combinatie Wereldboekendag, #ikleesthuis en boekenstapels bracht ons op een idee: maak een shelfie! Deze 'selfie van je boekenkast' is enorm populair op sociale media. En met Hebban kun je er vandaag ook nog eens een boekenpakket mee winnen. 

De shelfies van de Hebban Crew

Win jij met jouw shelfie?

Doe mee en win:

  1. Maak een foto van je boekenkast
  2. Zet de foto op 23 april online (Facebook, Twitter of Instagram) met de hashtags #wereldboekendag en #hebbanshelfie
  3. Plaats een vlaggetje in de beschrijving: uit welk land komt de auteur van het boek dat jij nu leest?
  4. Onder de deelnemers verloten we een boekenpakket. We nemen contact met je op via je sociale media als je gewonnen hebt. 

Wat leest de Crew vandaag?


Shelfie jij ook mee?! Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het is Wereldboekendag: deel je #shelfie met ons!