Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Review /

Het Kinderboeken Leesteam recenseert 'Waanzinnige boomhutverhalen'

door Hebban Crew 4 reacties
Het Kinderboeken Leesteam bestaat uit twaalf leesgierige kinderen, één uit elke provincie. Het Leesteam vlogt of blogt en praat een schooljaar lang over lezen en boeken. Natuurlijk lezen zij ook het Kinderboekenweekgeschenk 'Waanzinnige boomhutverhalen' tijdens de Kinderboekenweek, die van 5 tot en met 16 oktober gevierd wordt. Dit is wat zij ervan vinden!

Waanzinnige boomhutverhalen

Andy Griffiths en Terry Denton, vertaald door Edward van de Vendel

De waanzinnige boomhut van Andy en Terry blijft maar groeien. Heel wat van hun avonturen waren te WAANZINNIG voor een boek... tot nu!

In welk dier verandert Terry Andy met zijn toverstaf?
Hoe krijg je een stoel uit je neus op Stoel-In-Je-Neusdag?
Wat ruimt de supertopper-zuigeropper allemaal op?

Waar wacht je op? Lees snel dit boek!

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van € 12,50 aan kinderboeken. De Kinderboekenweek is van 5 tot en met 16 oktober.

Abel

Het is geschreven door Andy en Terry en dat zijn ook de hoofdpersonen. Het gaat over allemaal grappige verhaaltjes zoals 'Stoel-In-Je-Neusdag' en andere gekke verhalen die niet echt kunnen, maar wel heel leuk zijn. Ik kreeg dit boek toen we voor het eerst met het Leesteam bij elkaar kwamen en ik ben er meteen in gaan lezen. Ik heb de meeste 'De waanzinnige boomhut'-boeken al gelezen en dit boek lijkt daar heel erg op. Dus als je van 'De waanzinnige boomhut'-boeken houdt dan hou je hier ook van. In plaats van één supergroot verhaal, zoals bij de andere boeken, heb je allemaal kleine verhaaltjes. Het is avontuurlijk, cool en grappig. Het heeft leuke illustraties waar allemaal leuke grapjes in verstopt zitten. Zoals de pratende pinguïns. Die zitten in het hele boek en die zijn cool. Bijna net zo cool als het Stoel-In-Je-Neusdag-lied! Dat wil je niet missen dus lees dit boek!

Anne

Ik vind het Kinderboekenweekgeschenk heel leuk omdat er veel fantasie in zit, je komt in het boek telkens een verdieping hoger en je kunt er niet mee stoppen. Er zit bijvoorbeeld een doorzichtig zwembad met haaien in, maar ook een eigen pizzabakkerij en een ninja slakken-verdieping! Je moet het maar gauw zelf gaan lezen en daarna alle boeken van 'De waanzinnige boomhut'-serie!

LEES OOK: Waanzinnige kinderboeken om voor naar de boekhandel te rennen

Azra

Ik vind het Kinderboekenweekgeschenk zo leuk omdat het niet een al te serieus boek is waarbij je moet nadenken wat je leest, maar eigenlijk gewoon een boek dat je leest als je even wilt wegduiken in het verhaal. Het is ook een heel avontuurlijk verhaal waarbij ook veel fantasie bij komt kijken. Maar het boek is vooral heel grappig, dat merk ik ook aan mijzelf, want ik betrap mezelf weleens dat ik hardop lach tijdens het lezen. Aldus vind ik dit een heel grappig, fantasievol en grappig boek.

Baris

Thuis ben ik meteen begonnen met lezen en niet meer gestopt totdat ik het uit had. Het was zo’n leuk boek dat het supersnel ging. Het Kinderboekenweekgeschenk is van dezelfde schrijvers als 'De waanzinnige boomhut', een van mijn lievelingsseries. In dit boek staan zes verhaaltjes waarin Andy, Terry en Jill weer allemaal gekke avonturen beleven. Er stonden ook weer hele leuke tekeningen in. In één van de verhaaltjes hebben ze zelfs een toverstaf, maar meer ga ik niet verklappen.

LEES OOK: De Tekentafel. Gi-ga-groene illustrator Marije Tolman

Carmen

Ik vind het Kinderboekenweekgeschenk heel leuk, omdat het een heel grappig boekje is en er veel fantasie in zit. Ook vind ik het een leuk boekje omdat er bekende personages in zitten. Het boekje is namelijk geschreven en getekend door Andy Griffiths en Terry Denton. Misschien ken je de serie 'De waanzinnige boomhut' wel. Dit is een boekje waarin de waanzinnige gebeurtenissen staan die niet in de boeken zijn verschenen. Het is een aanrader voor iedereen die van grappige boeken houdt. En houd je van de serie 'De waanzinnige boomhut', dan is het Kinderboekenweekgeschenk ook echt iets voor jou!

Frederique

Twee jongens die samen allemaal gekke dingen doen. In alle zes de losse verhalen doen ze weer andere gekke dingen. Bijvoorbeeld dat ze een stoel in hun neus stopten. Natuurlijk zijn Andy de verteller, Terry de tekenaar en Jill de dierenvriendin erbij. Ook postbode Bill is er weer bij. Net zoals Edward Schephand en Marry Lollypoppins. Ik vind het boek echt superleuk, want ik was ook al zo gek op alle elf de boeken van de serie. Weer lekker vol met fantasierijke dingen die in het echte leven niet bestaan. Met al die leuke tekeningen erbij had ik hem zo uit.

LEES OOK: Hebban interviewt 'De waanzinnige boomhut'-vertaler Edward van de Vendel

Ilyas

Ik vond het erg leuk dat we het Kinderboekenweekgeschenk als eersten mochten lezen. Het boek gaat over allerlei gekke momenten die al eerder zijn beschreven in de serie 'De waanzinnige boomhut'. Het leukste vond ik de Stoel-In-Je-Neusdag.  Op deze dag ging iedereen een stoel in zijn neus stoppen en toen de dag voorbij was gebruikten ze de Stoel-In-Je Neusdagverwijderaar om de stoel weer uit de neus te krijgen. Eigenlijk moet je tijdens het lezen de hele tijd lachen!

Nika

Het is een heel grappig boekje, ook heel leuk om samen voor te lezen. Een kleine versie van de 'De waanzinnige boomhut'-boeken, weer een dolle boel. Het leest als een strip met iets meer woorden, de plaatjes zijn cool!

LEES OOK: Challenge | Een gi-ga-groen kinderboek

Olivier

Ik zit in groep 4 en vind het boek nog een beetje te moeilijk om zelf te lezen. Maar Mama heeft het voorgelezen en ik vond het supergrappig. Zoals de Stoel-In-Je-Neusdag en de pizza in de oven die heel heet was en de limonade die heel veel bruis had. Dus ik zou zeker vragen of iemand 'De waanzinnige boomhut' wil voorlezen, want het is echt lachen!

Romé

Het is een kort boek met zes hoofdstukken vol met grappige tekeningen. Terry en Andy beleven veel nieuwe avonturen, zoals de Stoel-In-Je-Neusdag, de dag dat de haaien mijn hoofd eraf beten, de grote sprongen-spring wedstrijd en ook andere waanzinnige boomhutverhalen!

Teun

De dag dat we een stoel in onze neus stopten … Dat klinkt toch fantastisch?! Net als de rest van het boek. Een aantal heerlijke knotsgekke verhaaltjes waar je blij van wordt. Zo blij dat je zin krijgt om het Ik-heb-een-stoel-in-mijn-neuslied te zingen!Over de auteur

Hebban Crew

2547 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het Kinderboeken Leesteam recenseert 'Waanzinnige boomhutverhalen'

 

Gerelateerd

Over

Andy Griffiths

Andy Griffiths

Andy Griffiths is een van de populairste kinderboekenauteurs in Australië. Hij s...

Terry Denton

Terry Denton

Terry Denton is een Australisch auteur en illustrator. Hij werkte vaak samen met...

Edward van de Vendel

Edward van de Vendel

Edward van de Vendel (1964) heeft een omvangrijk oeuvre bestaande uit meer dan t...