Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Kinderboekenweek 2023!

Deze Kinderboekenweek (4 tot en met 15 oktober) is het thema Bij mij thuis. Hiermee vieren we 'thuis', in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Elk jaar worden er twee boeken speciaal gemaakt voor de Kinderboekenweek: dit jaar schrijft Sanne Rooseboom het Kinderboekenweekgeschenk en maakt Yvonne Jagtenberg het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

Ravi en de laatste magie

Sanne Rooseboom, geïllustreerd door Sophie Pluim

In de flat waar Ravi met haar moeder en broertje woont is een gasfornuis ontploft, waardoor iedereen tijdelijk weg moet. De gemeente vindt een plekje in een tehuis voor oude mensen. Niet zomaar oude mensen, maar gepensioneerde tovenaars. Door de komst van het gezin gaat er iets mis. De machtigste tovenaar kan de hele stad veranderen in een ellendig slagveld met ziektes en ratten. Ravi moet hem stoppen. Lukt dat? En gaat ze zich ooit weer ergens écht thuis voelen?

Sanne Rooseboom

Sanne Rooseboom (1979) debuteerde in 2016 met haar boek Jippie! Een humeurig sprookje. Daarna volgde Het Ministerie van Oplossingen waarvan inmiddels meerdere delen verschenen zijn, waaronder het vijfde deel, Het spook van de Haviksburcht, uit 2023. In 2022 verscheen haar lovend onthaalde boek Mot en de metaalvissers, die op de shortlist van de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur stond.

Mijn thuis is jouw thuis

Yvonne Jagtenberg

De moeder van Pats woonde in haar eentje in een huisje. Toen werd ze verliefd op een man die van alles twee had. Twee oren en twee kinderen. ‘Mijn huis is jouw huis,’ zei de moeder van Pats. Daar bleef het niet bij; tante Kee kwam logeren en er werd een kamertje bij gebouwd. En ook voor Berend Botje en een bereleuke oom met vriend bouwen ze extra kamers. Zo komen er steeds meer bewoners bij, en steeds meer huis! Tot er op een dag iemand zegt dat het zo écht niet verder kan…

Yvonne Jagtenberg

Yvonne Jagtenberg (1967) schreef en tekende veel boeken, onder meer over Hondje, Balotje en Wandert. In 2002 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium voor haar gehele oeuvre. Jagtenberg won twee keer op rij een Gouden Penseel: in 2019 voor Mijn wonderlijke oom en in 2020 voor Hup Herman. Haar prentenboek Ik ben Pippi niet! werd geselecteerd voor de Prentenboek Top 10 van 2023.



Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Kinderboekenweek 2023!

 

Gerelateerd

Over

Sanne Rooseboom

Sanne Rooseboom

Sanne Rooseboom (1979) studeerde internationale betrekkingen met een specialisat...

Yvonne Jagtenberg

Yvonne Jagtenberg

Yvonne Jagtenberg (1967) was een paar jaar werkzaam in de beeldende kunst voorda...