Hebban vandaag

Nieuws /

Het komt nooit meer goed tussen Arnon Grunberg en DWDD

door Hebban Crew 2 reacties
Het is oorlog tussen schrijver Arnon Grunberg en het tv-programma De Wereld Draait Door. Aanleiding is een column van de schrijver waarin hij de populaire talkshow vergelijkt met een worstenfabriek.

Arnon Grunberg (44) en hoofdredactrice Dieuwke Wynia van De Wereld Draait Door hebben elkaar via de social media op een paar venijnige oorvijgen getrakteerd na een kritische 'voetnoot' van de auteur in de Volkskrant. Zaterdag schreef Grunberg: 'Een enkele uitzondering daargelaten is de talkshow vooral een fabriek: de gast komt binnen als koe en moet eruit komen als worst. Noem me een snob, maar ik blijf liever koe.'

Volgens de auteur is hij meerder keren uitgenodigd om bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel te komen. Toen dat 'voor de zoveelste keer' gebeurde, vond Grunberg nog een afzegging onbeleefd worden. 'Daarom antwoordee ik dat als de heer Van Nieuwkerk bereid is met mij en mijn geliefde een week op een naaktstrand in Zuid-Frankrijk door te brengen er over veel te praten valt.' De presentator mocht ook iemand meenemen. Volgens Grunberg bleef het daarna stil.

DWDD-hoofdredacteur Dieuwke Wynia liet gisteren via Twitter weten dat Grunberg nooit is gevraagd naar de studio op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam te komen. 'Ik kan me niet herinneren wanneer Arnon Grunberg voor het laatst werd uitgenodigd voor DWDD', aldus Wynia. Grunberg antwoordde daarop dat daar weer niets van klopt. Hij is wel degelijk uitgenodigd. 'Ik zou even contact opnemen met Fanny van de Reijt, jullie redactrice, maar misschien werken jullie langs elkaar heen'. twitterde Grunberg, die zich afvraagt of Wynia aan geheugenverlies lijdt.

(Bronnen: de Volkskrant, AD, Twitter)Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het komt nooit meer goed tussen Arnon Grunberg en DWDD

 

Gerelateerd

Over

Arnon Grunberg

Arnon Grunberg

Arnon Grunberg (1971) is een gevierde en vaak bekroonde romanschrijver. Zijn deb...

Gesponsorde boeken