Hebban vandaag

Leesclubs /

Vandaag verschijnt 'Wie omkijkt' van Jeanine Cummins (met leesclub)

door Hebban Crew 1 reactie
'American Dirt' was in eigen land al voor verschijning een spraakmakend boek. De Nederlandse vertaling ('Wie omkijkt') verschijnt vandaag. Jeanine Cummins schreef het boek vanuit het oogpunt van een Mexicaanse moeder die met haar zoon is ontsnapt aan haar erbarmelijke omstandigheden, en als ongedocumenteerde immigrant de VS probeert binnen te komen. Benieuwd? Wij bieden een sneak preview én de kans om mee te doen aan de leesclub!

Auteur Jeanine Cummins werkte tien jaar lang in de uitgeefwereld voor ze fulltime auteur werd. Eerder schreef ze al de memoire A Rip in Heaven, een true crime boek over een familietragedie, en twee romans rondom de geschiedenis van Ierland. Voor Wie omkijkt deed ze extensief onderzoek in Mexico. Ze bezocht migrantenopvang en weeshuizen, interviewde humanitaire hulpverleners en advocaten en deed vrijwilligerswerk in een gaarkeuken. Haar doel was om de individuele gezichten achter de krantenkoppen te leren kennen, en daar haar verhaal op te baseren. 

In een open brief aan haar lezers schrijft ze:

Migranten zijn mensen. Ze zijn iemands zoon, iemands dochter. Ze dragen rugzakken, water, ze dragen kinderen, boeken. Het zijn mensen, die lachen en zingen en bidden. Sommigen zijn beeldschoon. Anderen zijn grappig, hebben een specifiek talent. Elk van hen is geliefd. Ik schreef dit boek om dat in herinnering te houden. Ik hoop dat het een eerbetoon is aan de menselijkheid van al die mensen die genoodzaakt waren om hun vaderland te verlaten en zich van de ene in de andere dodelijke angst te begeven.

Boektrailer

Wie omkijkt

Tijdens een familiefeestje in Acapulco, Mexico worden al Lydia’s familieleden vermoord door het plaatselijke drugskartel. Alleen zij en haar zoontje Luca overleven de gruwelijke aanslag. Halsoverkop moeten ze vluchten omdat de drugsbaron zijn wraak juist op Lydia richt. Ze kan maar één veilige plek bedenken: de Verenigde Staten van Amerika. De moederliefde van Lydia voor Luca en hun onwrikbare hoop op een beter bestaan geeft hen de moed om de levensgevaarlijke vlucht vol te houden.

Leesfragment

Wie omkijkt belooft een boek te worden waar veel over te discussiëren valt dankzij de actuele thematiek en de persoonlijke manier waarop Cummins deze een gezicht probeert te geven. Wil jij ook meepraten over dit bijzondere boek? Lees alvast een sneak preview op Hebban:

Lees hier de eerste twee hoofdstukken van Wie omkijkt

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze hier

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!
Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 15 exemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal Schrijf je in voor de Leesclubnieuwsbrief  Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Vandaag verschijnt 'Wie omkijkt' van Jeanine Cummins (met leesclub)

 

Gerelateerd

Over

Jeanine Cummins

Jeanine Cummins

Jeanine Cummins is de auteur van vier boeken: de bestseller-memoires A Rip in He...

Hebban Spots

Wie omkijkt

17 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Wie omkijkt' van Jeanine Cummins (Uitgeverij Mozaïek). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl. Aansluiten...


Gesponsorde boeken