Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Het Nederlands Thrillerfestival 2016 in beeld

door Hebban Crew 2 reacties
Het Stadstheater in Zoetermeer was zondag 23 oktober de 'place to be' voor liefhebbers van het spannende boek. De Thrillercity had als aftrap het Nederlands Thrillerfestival. Maar niet alleen lezers, ook enkele tientallen schrijvers liepen er rond. Om te signeren, te poseren, deel te nemen aan paneldiscussies en om awards in ontvangst te nemen. Een impressie in beelden.


Ook aan de jongeren werd gedacht met een speciaal YA Crime Event. Margje Woodrow, Cis Meijer, Marieke Nijkamp, Jennefer Mellink en Mirjam Mous (van links naar rechts) vertelden alles over hun schrijfproces in dit programmaonderdeel.  


Thrillerlezers konden een boek aanschaffen van alle aanwezige auteurs en snuffelen op een markt met tweedehands thrillers. Een liefhebbers van het spannende boek kan tenslotte niet genoeg thrillers in de kast hebben, toch?


Er werden ook prijzen uitgedeeld: eregast Håkan Nesser ontving de Gouden Vleermuis voor zijn bijdrage aan de internationale misdaadliteratuur (links), Wouter Helders poseerde na de thriller talkshow 'It's Crime Time' met zijn Hebban Thriller Debuutprijs samen met de winnares van vorig jaar Ilse Ruijters (midden) en Nesser signeerde een flinke stapel van zijn laatstverschenen thriller De levenden en de doden in Winsford.


Eva Burgers, ex-rechercheur en thrillerschrijfster voor zowel jongeren als volwassenen, werd ook door Jörgen Apperloo (beter bekend als Vlogboek) ondervraagd over haar schrijfproces. Burgers benadrukte dat politiewerk in de praktijk vaak vele malen saaier is dan de voorstelling die jongeren hebben. Meest gehoorde vraag tijdens haar schoolbezoeken is dan ook: Had u een pistool?


Chantal en Priscilla van Gastel vertelden over het schrijven als duo. Chantal heeft al een lijst met feelgoodromans op haar naam staan, maar debuteerde samen met haar zus als thrillerschrijver. In Zonder jou beschrijven ze een huiveringwekkende gezinssituatie. Hoewel dit boek net af is, verklaarden de zussen een vat vol ideeën te hebben om te verwerken in een tweede thriller.


Naast het feit dat de YA-auteurs werden geïnterviewd, stelden zij elkaar ook een vraag in de vorm van een doorgeef interview. Research blijkt voor alle auteurs een belangrijk onderdeel tijdens het schrijfproces.


Gespannen gezichten aan het einde van de middag in de Grote Zaal van het Stadstheater. Na een voordracht van het juryrapport door voorzitter Ilse Ruijters, werd de Hebban Thriller Debuutprijs uitgereikt aan Wouter Helders voor zijn debuut Machtsstrijd.


Veel lezers konden aan het einde van de dag een gesigneerd exemplaar aan hun boekencollectie toevoegen. De schrijvers hadden het er ondertussen maar druk mee.

De foto's in dit beeldverslag zijn van de hand van Scholtes Fotografie.Over de auteur

Hebban Crew

2129 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het Nederlands Thrillerfestival 2016 in beeld

 

Gesponsorde boeken