Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Het ontstaan van de serie De anderen

Begin maart verscheen 'Rode letters', het eerste deel in de serie De Anderen geschreven door Anne Bishop. Op haar website vertelt ze over het ontstaan van deze serie. Net als hoofdpersoon Meg Corbyn ziet ze in beelden. Het begon allemaal in het vorige decennium met een beeld en een gedachte.

Het beeld: een massief huizenblok midden in de staat. Plotseling is er een gapend gat en een smeedijzeren hek die een met gras begroeide binnenplaats onthuld.
De gedachte: Wie wonen in deze gebouwen, verstopt voor alle mensen die langs het gat lopen. Welke geheimen gaan er verscholen achter gewoon uitziende gevels?

Een jaar of zeven geleden kwam bij Anne Bishop de gedachte naar boven dat ze op een dag graag een verhaal over weerwolven en vampiers zou willen schrijven.

Beeld, circa 2010: de Forest Lawn Cemetery in Buffalo, New York.
Gedachte: De Anderen (wie ze ook zijn) zouden het hier leuk vinden.

Gedachte, circa 2010: Stel dat weerwolven, vampiers en andere bovennatuurlijke wezens geen menselijke oorsprong hebben? Wat als ze ontsprongen van een andere evolutionaire tak, een die hen de mogelijkheid gaf om andere roofdieren te imiteren en de gaven van deze dieren over te nemen die hun kans op succes in het vangen van prooi vergroten? Wat als zij de dominante roofdieren zijn, die al bestonden voor de tijd van dinosaurussen. Wat als zij de oorspronkelijke bewoners van de aarde zijn die mee veranderen met de wereld en de wezens die er in leven zodat zij de dominante roofdieren blijven? Wat als zij heersen over het grootste deel van de wereld? Wat als mensen behoren tot een ondergeschikt ras dat voor het overleven afhankelijk is van de tolerantie van de Anderen?

En toen viel het kwartje bij Anne Bishop. Ze vertelt dat er altijd die ene gedachte is, dat ene moment dat zich gedraagt als een magneet die alle beelden en ideeën samentrekt en haar zo de eerste adembenemende blik geeft op een wereld, personages en een verhaal.

De grote vraag die Anne Bishop beantwoordt in haar serie De Anderen: Wat zou er gebeuren als de verlangens en behoeftes van aardbewoners, mensen en bloedprofeten botsen?
Het antwoord is geschreven met rood.

Lees hier het volledige artikel van Anne Bishop over het ontstaan van De Anderen.  Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
835 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Het ontstaan van de serie De anderen

 

Gerelateerd

Over

Anne Bishop

Anne Bishop

Anne Bishop is een Amerikaanse fantasy schrijfster, die bekend werd door de seri...