Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

'Het Ronde Huis' in de race voor boekenprijs

door Hebban Crew 1 reactie
Zijn zevende thriller moest zijn doorbraak worden. Maar die missie mislukte. 'Het Ronde Huis' werd niet het verkoopsucces dat schrijver Almar Otten zich gedroomd had. Toch maakt Otten nog kans op een succesje. De thriller is genomineerd voor het beste boek van Overijssel 2014.

In Het Ronde Huis schrijft Almar Otten over het opzienbarende cirkelvormige bouwwerk dat tot eind van de jaren zestig in de bossen bij Nunspeet stond. Het landhuis was gebouwd in opdracht van Frank van Vloten, eigenaar van gronden bij Hulshorst en Nunspeet.

Vanaf station Nunspeet liep een spoorlijntje naar Het Ronde Huis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het huis in gebruik geweest als werkkamp van de Nederlandse Arbeidsdienst. Na de Tweede Wereldoorlog raakt het bouwwerk dusdanig in verval dat uiteindelijk tot afbraak wordt besloten.

Er ontstonden in de loop der jaren hardnekkige geruchten rond het bouwwerk. Er zouden in het huis heidense rituelen zijn uitgevoerd en meisjes zijn geofferd aan de Germaanse god Wodan. Prins Hendrik, de man van koningin Wilhelmina, was regelmatig te gast in Het Ronde Huis. Maar er is geen bewijs dat hij daar aan orgieën zijn steentje heeft bijgedragen.

Ongeveer tegelijkertijd met de publicatie van Ottens thriller verscheen in het voorjaar van 2014 De Zwarte Duivel van Jacob Vis. Ook in het boek van Vis stond het bouwwerk centraal. Dat twee schrijvers onafhankelijk van elkaar in dezelfde periode werken aan een boek over hetzelfde onderwerp, werd door Vis en Otten 'een krankzinnig toeval' genoemd. Vis maakt overigens kans op De Diamanten Kogel met zijn thriller.  

Ottens boek is de 
enige thriller die genomineerd is voor de verkiezing van het beste boek van Overijssel 2014. Hij neemt het op tegen Bloesemtocht van Rodaan Al GalidiPapegaai vloog over de IJssel  van Kader Abdolah en Opstand van Michelle Visser. De winnaar van de prijs wordt gekozen door het publiek. Er kan gestemd worden op http://www.overijsselverwoord.nl/stemformulier


Over de auteur

Hebban Crew

1942 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: 'Het Ronde Huis' in de race voor boekenprijs

 

Gerelateerd

Over

Almar Otten

Almar Otten

Almar Otten (1964) werd geboren in Deventer, maar groeide op in Heerde. Hij...