Hebban vandaag

Listmania /

Het spirituele najaar van 2015

door Debbie (Hebban Crew) 2 reacties
Er is meer op aarde dan wat onze ogen zien en onze handen voelen. Kracht is te vinden in een spirituele zienswijze, als je weet waar je moet kijken. Hebban maakte een overzicht van de vele spirituele titels die komend najaar zullen verschijnen. De genoemde titels vormen maar een klein deel van wat we allemaal kunnen verwachten. Spiritualiteit is een enorm breed onderwerp, waar een zeer gevarieerd scala aan denkwijzen van over de hele wereld onder valt.

September

Mandala's zijn motieven die als functie hebben om de beoefenaar van het mandalatekenen zich te laten concentreren op het ontwerp en zo een meditatieve staat te bereiken. In feite waren boeken over mandala's tekenen en kleuren de allereerste 'kleurboeken voor volwassenen'. Ze bestonden al jaren voordat de kleurboekenrage de wereld over ging. Mandala's zijn daarmee niet ingehaald door een nieuw fenomeen. Sterker nog, het Tibetaanse motief wordt omarmd en vernieuwd door het nieuwe kleurgebeuren. In september verschijnen meerdere mandalakleurboeken:

  • Het vierde enige echte mandala kleurboek
  • Het enige echte mini mandala kleurboek
  • Het enige echte mandala kleurboek om samen in te kleuren (voor jong & oud)


Het laatstgenoemde boek is een nieuwe rage-in-de-rage: het samen kleuren. In deze kleurboeken staan twee designs naast elkaar die je tegelijkertijd in kunt kleuren, voor jeugdige en volwassen kleurders. In oktober volgt dan nog Het enige echte mandala memoryspel, een geheugenspel met fiches waarop mandala's staan. Als je echt even het kleuren beu bent, kun je aan dit memoryspel. Mandala's raken zo wellicht wat verder weg van hun oorspronkelijke gebruik, maar aan de andere kant ontdekken gebruikers van de kleurboeken een heel nieuwe vorm van mindfulness. Kleuren schijnt heel rustgevend te zijn. Het verplicht je te concentreren op het binnen de lijntjes blijven en het nadenken over te gebruiken kleuren. Keuzes, concentratie en weg van de stress.

Heimwee naar het paradijs - Tijn Touber
Yogi Tijn Touber ging na het schrijven van zijn bestseller Spoedcursus Verlichting over oosterse spiritualiteit op reis naar Egypte, Amerika en Engeland. Het resultaat van deze reis is Heimee naar het paradijs, een zoektocht naar de oorsprong van het bestaan. Hij richt zich in dit boek meer op de Egyptische en Europese spiritualiteit. Een boek vol inzichten en oefeningen met de centrale opdracht: 'ken je verleden, creëer je toekomst.'

Help jezelf - Hameeda Lakho
De Pakistaanse Lakho groeide op in Nederland en is is bekend van de boeken die ze schreef over haar jeugd, zoals Geheim geweld, Verborgen tralies en Gebroken cirkel. In Help jezelf geeft ze voorbeelden, opdrachten en oefeningen waarmee je veerkracht en herstel kunt bevorderen. Een scheiding, verlies of andere dramatische levensgebeurtenis, zoals werkloosheid, kan een grote impact hebben op je leven. Volgens Lakho wordt dat effect vaak onderschat en terzijde geschoven. Met haar eigen ervaringen en anekdotes als voorbeeld is zij de ideale lifecoach om je te leren op jezelf te vertrouwen in moeilijke omstandigheden.

Oktober

Ontdek het geheim van gezondheid - Monique de Gier
De Healing Code van Alex Loyd is een bekend fenomeen, waar Monique Gier een boek vol oefeningen bij heeft geschreven. Met oefeningen in meditatie, healing en zelfgenezing kun je zelf je gezondheid positief beïnvloeden. Het is de bedoeling dat je je bewustzijn inschakelt om je gezonder en fitter te kunnen voelen. Het wordt met name genoemd als aanrader voor mensen met een chronische ziekte of vage klachten.

Spirituele intelligentie - Dr. Altazar Rossiter
Er was al het IQ en het EQ, maar nu is er ook het SQ, de Spirituele Intelligentie. Dr. Rossiter legt in dit boek uit wat het SQ precies is en hij geeft je handvatten om het te ontwikkelen. Geen zweverig en vaag boek, slechts een nuchtere handleiding om je spirituele kant meer ruimte te geven voor een aandeel in de beslissingen die je maakt in je leven.

Hebzucht - Anselm Grün
De monnik Anselm Grün heeft tientallen boeken op zijn naam staan. Hij woont in een benedictijnenklooster in Duitsland en is naast monnik ook bestsellerauteur en een coach op het gebied van leidinggeven en management. In oktober verschijnt Woede, waarin Grün vertelt hoe we kunnen ontsnappen aan het steeds maar meer willen. De mens is een inhalig wezen, maar tegelijkertijd ook begaan met elkander. Die eigenschappen botsen, waardoor je constant ontevreden en jaloers bent. Grün gebruikt bijbelteksten en een praktisch stappenplan om ons te helpen van onze hebzucht te bevrijden.

November

Go East! - Stine Jensen
Filosofe Jensen gooit het roer om na een persoonlijke crisis. Ze keert de westerse filosofie even de rug toe en gaat op zoek naar meer geluk, rust en balans tussen lichaam en geest. Go East! is een autobiografische beschrijving van Jensens zoektocht in de spirituele wereld van mindfulness, yoga en meditatie. Vindt ze wat ze zoekt?

De uitweg ligt in ons zelf. De zen-kalligrafie van Thich Nhat Hanh
Boeddhistische zenmeester Thich Nhat Hanh is een van de bekendste spirituele leraren ter wereld. In De uitweg ligt in ons zelf verzamelde hij de oeroude wijsheden in de prachtige kalligrafie door hem zelf geschreven. Misschien niet het beste boek om de zenmeester te leren kennen, wel een heel bijzonder cadeau voor een lezer die al fan is en zijn teksten goed kan duiden.

Woede - Thich Nhat Hanh
Net als het hierboven beschreven fenomeen 'hebzucht' is ook woede een emotie die ons danig in de weg kan zitten. In dit boek toont Thich Nhat Hanh hoe je je boosheid kunt kalmeren door het te erkennen en er bewuste aandacht aan te geven. Dit leidt tot begrip voor jezelf en de ander. Het uiten of juist ook het wegstoppen van woede is volgens de oude zenmeester geen werkende oplossing. Een oeroud en toch ook modern probleem.

Engelenorakel - Annelies Hoornik
Hoornik is door de beroemde Doreen Virtue opgeleid in het werken met Engelen. In november verschijnt een nieuw boek over Engelen van haar hand, inclusief een 44-delige kaartenset, waarmee je direct aan de slag kunt. Voor het leggen van Tarotkaarten zijn talloze handleidingen te vinden, maar over het gebruik van een Engelenorakel niet. Hoornik vertelt in dit boek hoe je de boodschappen van de Engelenkaarten kunt interpreteren, hoe je de kaarten moet gebruiken en hoe je je vragen stelt.

Geluk, eer en ambitie. Wat is de ware betekenis van succes? - OSHO
Een boekje in de Life Essentials-serie van OSHO, waarin de leer van de de in 1990 overleden goeroe Bhagwan Shree Rajneesh wordt beschreven. In Geluk, eer en ambitie behandelt OSHO de vraag 'Wat is de ware betekenis van succes?' We zijn jachtig en ambitieus, maar worden we daarmee wel succesvol of houdt het ons juist tegen? Is meer, sneller en beter wel altijd de juiste richting?Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

432 volgers
426 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Het spirituele najaar van 2015

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken