Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Het Stempel, een verstripping

door Hebban Mens 1 reactie
Judith Uyterlinde publiceerde in 2010 De vrouw die zegt dat ze mijn moeder is, een verhaal over adoptie en identiteit, oorlog en verlies en familiebanden die de bloedband overstijgen. Nu is er Het Stempel, een prachtige verstripping.

Op 11 februari is Het Stempel gepresenteerd, in het Joods Historisch Museum, waar nog tot en met 15 maart een mini-tentoonstelling te zien zal zijn.

Judith Uyterlinde zat in een adoptieproces, toen ze een aantal familiegeheimen ontdekte. Ze besluit het onderwerp open te breken en familieleden er open naar te vragen. Want hoe is het om je eigen moeder al jong te verliezen en op te groeien bij 'tweede moeders'? Ze schreef De vrouw die zegt dat ze mijn moeder is, een prachtig familieverhaal over adoptie, verlies en oorlog.

Zhenya Pashkina (Jaroslavl, 1984, illustrator, animatiefilmmaker en webvormgever) en James Boekbinder (New Orleans, 1959, animatiefilmmaker en interaction designer) hebben dit ontroerende boek omgevormd tot een beeldverhaal. Pashkina maakte alle tekeningen, verzorgde het boekontwerp en bedacht samen met Boekbinder het beeldverhaal; Boekbinder verzorgde het scenario en bewerkte samen met Uyterlinde de tekst van het oorspronkelijke boek .


Met veel inlevingsvermogen en gevoel voor humor, een weergaloze verbeeldingskracht en een scherp oog voor historisch detail schetsen zij een uniek beeld van cruciale gebeurtenissen uit de turbulente Nederlandse twintigste-eeuwse geschiedenis.Over de auteur

Hebban Mens

93 volgers
4 boeken
0 favorieten


Reacties op: Het Stempel, een verstripping

 

Gerelateerd

Over

Judith Uyterlinde

Judith Uyterlinde

Judith Uyterlinde (1962) is schrijver, journalist en programmamaker. Ze schreef ...