Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Het vervolg: meeslepende YA-series van dit najaar

door Lindy (Hebban Crew) 3 reacties
Begin je ook altijd vol goede moed aan een nieuwe YA-serie? Verlies je jezelf in een nieuwe reeks, maar vergeet je door het overgrote aanbod aan nieuwe boeken nog weleens wanneer het vervolgdeel precies verschijnt? Hebban to the rescue, want we zetten de nieuwe uitgaven van dit najaar voor je op een rij!


Let op: dit artikel kan kleine spoilers bevatten.  

We zijn de maand september al door, maar ook in de eerste weken na de zomer verschenen er enkele boeken waarop je misschien wel zat te wachten en die je toch nét hebt gemist! Las je eerder De fixer, het eerste deel in de gelijknamige serie van Jennifer Lynn Barnes? Dan kun je verder met Hoogverraad. In het eerste boek Tess werd door haar oudere zus Ivy naar Washington. Ivy is een fixer in de politieke wereld, want ze lost alle problemen op van de machtigste mensen van Amerika. Ongewild krijgt Tess dezelfde rol op haar nieuwe school, waar alle kinderen van deze machtige politici rondlopen. In het vervolg wordt Tess gevraagd om voor een klasgenoot campagne te voeren voor de leerlingenraad. Maar dan blijkt dat zelfs verkiezingen op een middelbare school levensvernietigende geheimen met zich meebrengen.  

Een wat romantischer reeks is die van Jenny Han. Eerder dit jaar verscheen haar boek Aan alle jongens van wie ik hield, en in september lag het tweede boek al in vertaling in de winkel. PS Ik hou nog steeds van je gaat door waar het eerste deel eindigde: hoofdpersoon Lara Jean had niet verwacht écht verliefd te worden op Peter, want ze deden maar alsof. Maar nu is het toch gebeurd... Dan duikt een andere jongen uit het verleden op en wordt het allemaal nog veel verwarrender. In een interview met Hebban verklapt Han bezig te zijn met het derde deel in de reeks. Opmerkelijk, want het oorspronkelijke plan was een tweeluik te schrijven, maar ze kon Lara Jean niet uit haar hoofd zetten! 

Meer in september:

Aangeschoten | Venice Beach (2) van M.G. Reyes  
Vlammenwerper | De wrekers (2) van Brandon Sanderson        

Stilte voor de storm  

Voor de drukke novembermaand (zoals je hieronder zult merken) verschijnen er in oktober slechts twee vervolgdelen: Rebel, het tweede deel in de ‘Reboot’-serie van Amy Tintera en Did I Mention I Need You van Estelle Maskame. Reboot werd door de YA Club van 10 unaniem tot ‘hot’ bestempeld in dit Hor or Not-artikel en liet al weten erg benieuwd te zijn naar het vervolg, dat volgens Booklist de ‘zeldzame sequel is die beter is dan het origineel.’    

De jonge schrijfster Maskame veroverde de afgelopen jaren de wereld met haar YA-boeken met de lange titel, die afgekort voor het gemak de DIMILY-reeks genoemd wordt. In Did I Mention I Need You hebben Eden en Tyler (stiefzus en –broer) een time-out genomen in hun geheime relatie. Eden heeft zelfs al een nieuwe vriend, maar dan breekt de zomer aan en blijkt Tyler toch een grote verleiding.  

Topdrukte voor de feestmaand

November is een drukke maand als het om YA-boekenreeksen gaat! Uitgevers zorgen dat hun uitgaven nog voor de feestdagen in de winkels liggen. Zo mogen fans van Leigh Bardugo zich verheugen op het Kraai en Koninkrijk, het tweede deel in de reeks ‘De Kraaien’. Bardugo schreef eerder de populaire, op het oude Rusland-gebaseerde, ‘Grisha’-trilogie. Met List en leugens startte ze een nieuwe serie in de Grisha-wereld. Een beetje verliefd geworden op de charmante dief Kaz en de andere personages? Bereid je dan maar voor op het vervolg Kraai en Koninkrijk!  

De heerschappij van de maskers, het eerste deel in de ‘Vuur en as’-reeks van Sabaa Tahir, kreeg op Hebban tot nu toe maar liefst een gemiddelde waardering van 4 ½ ster. Dat er lezers op het vervolg zitten te wachten, kan dus niet missen! In november verschijnt Een fakkel tegen het duister, waarin we opnieuw Laia en Elias tegenkomen, die vechten voor hun leven en dat van hun geliefden. In het tweede boek gaat hun strijd door, maar nu samen. Een bijzondere samenwerking tussen de onderdrukte Laia en Elias, zoon van de onderdrukker.  

Hoewel we tot nog toe alleen buitenlandse auteurs hebben behandeld, zijn er wel degelijk Nederlandstalige schrijvers die zich toewijden aan het schrijven van een serie. Zo verschenen er al twee delen in ‘De laatste wachter’-reeks van Alexandra Penrhyn Lowe (we geven toe, echt Nederlands doet haar naam niet aan), en in november wordt het derde deel Nachtrijder gepubliceerd. Sevenster, het eerste boek, werd bekroond met de Crimezone Award voor beste YA-thriller van het jaar. In de eerste boeken leerde Eveline om te gaan met haar ‘gave’ om geesten en demonen te zien, maar merkte ze ook dat dit grote gevaren met zich meebrengt. In Nachtrijder moet ze dan ook de aarde redden van een horde wilde demonen, die ze zelf per ongeluk losgelaten heeft. Nu Eveline zelf een volwaardig Wachter is, beschikt ze eindelijk over de dodelijke kracht om terug te vechten. Maar het lijkt erop dat alleen een levensgroot offer de demonen zal kunnen stoppen.  

Meer in november en december:

Girl Online going solo | Girl online (3) van Zoe Sugg 
De ontknoping | Endgame (3) van James Frey & Nils Johnson-Shelton 
Achter het licht | Het fluistereiland (4) van Elizabeth George 
De Gordiaanse kloof | Out there (2) van Manon Spierenburg 
Verloochend | Assassin's Creed (5) van Oliver Bowden 
Een onwaarschijnlijke vijand | De Paladijnse voorspelling (3) van Mark Frost   

Het nieuwe jaar  

Het lijkt nog heel ver weg, maar voor je het weet is het nieuwe jaar daar, en ook in januari verschijnen er enkele langverwachte YA-vervolgdelen. Zo wordt de ‘Blackcoat Rebellion’-trilogie van Aimee Carter afgesloten met Koningin. In de eerste delen maakten we kennis met Kitty, die op een dag ontvoerd wordt en ontwaakt in het lichaam van Lila Hart, het nichtje van minister-president Daxton Hart. Ze moet doen alsof Lila – die in werkelijkheid verongelukt is – nog steeds in leven is. Lila Hart was echter een activiste die protesteerde tegen de regels van haar oom Daxton en ook Kitty ontkomt er zo niet aan de rebellen te helpen om de heerschappij van Daxton omver te werpen. In Koningin lopen de spanningen nog verder op en komt het verhaal tot een climax.       

Meer in januari:

Het gouden garen | Reckless (3) van Cornelia Funke 
Calamity | De wrekers (3) van Brandon Sanderson 
De zwarte parel | Waterfire Saga (4) van Jennifer Donelly 

En, welke boeken zet jij op je boekenplankjes?      Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
385 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Het vervolg: meeslepende YA-series van dit najaar

 

Overig

Gesponsorde boeken