Hebban vandaag

Lezen /

Het voorwoord: Lees verder na... 'De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween'

door Hebban Crew 1 reactie
Tijdens Het voorwoord van de Boekenweek tippen we je graag Nederlandse en Vlaamse auteurs, om kennis mee te maken of ter afwisseling. Weet je na die grote internationale bestseller niet wat je nu op moet pakken? In dit artikel vind je lees verder-tips van een boekverkoper én het Hebban Team. Vandaag zijn dat Nederlandstalige tips bij de bestseller 'De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween' van Jonas Jonasson.

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson is inmiddels een begrip, de teller staat op zo'n 10 miljoen verkochte exemplaren. In 2010 was het het bestverkochte boek in Zweden en in Nederland stond het gedurende 165 aaneengesloten weken in de Bestseller60. De 100-jarige man is bewerkt tot een film, een hoorspel, een toneelstuk én een bordspel. Het boek wordt 86 keer genoemd in de Top 25 van Hebban-leden en staat op plaats 128 in de Hebban 1000 mooiste boeken aller tijden.

De boekverkoper tipt

Boekverkoper Erik Vrieling van Boekhandel Waanders in de Broeren:

'In de boeken van Rodaan al Galidi gaan vrolijkheid en tragiek hand in hand. In Holland leren wij Nederland kennen door de ogen van Semmer Karim. Het is het vervolg op zijn grote succes Hoe ik talent voor het leven kreeg. Al Galidi is geboren in Irak en woont inmiddels een jaar of twintig in Nederland. Zijn vorige boek ging over een man die negen jaren in verschillende AZC's doorbracht, ook een aanrader.'

Koop dit boek bij Boekhandel Waanders in de Broeren

Meer lees verder-tips

Het voorwoord van de Boekenweek

De Boekenweek is verplaatst naar de zomer van 2021 en toch beleven we van 6 t/m 14 maart een ‘week vol boeken’. Omdat je het boek nooit genoeg kunt vieren en jouw favoriete boekhandel ook de komende tijd alle steun kan gebruiken. Laat je inspireren en geniet in aanloop naar de Boekenweek van gesprekken met auteurs en de mooiste boeken(tips). Hoofdsponsor NS is in 2021 twintig jaar verbonden aan de Boekenweek. Kijk voor meer leesinspiratie op www.ns.nl/treinlezer.

Naar het kanaal

Welk Nederlandstalig boek tip jij bij De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween?Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het voorwoord: Lees verder na... 'De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween'

 

Gerelateerd

Over

Jonas Jonasson

Jonas Jonasson

Jonas Jonasson (1961), geboren als Pär-Ola Jonas Jonasson, is een Zwee...

Rodaan Al Galidi

Rodaan Al Galidi

Rodaan Al Galidi is een schrijver voor alle seizoenen. Zijn dichtbundel De ...


Gesponsorde boeken