Hebban vandaag

Lezen /

Het voorwoord: Lees verder na... 'De geniale vriendin'

door Hebban Crew 4 reacties
Tijdens Het voorwoord van de Boekenweek tippen we je graag Nederlandse en Vlaamse auteurs, om kennis mee te maken of ter afwisseling. Weet je na die grote internationale bestseller niet wat je nu op moet pakken? In dit artikel vind je lees verder-tips van een boekverkoper én het Hebban Team. Vandaag zijn dat tips bij de bestseller 'De geniale vriendin' van Elena Ferrante.

De geniale vriendin van Elena Ferrante is het eerste deel van een vierluik, de Napolitaanse romans. De auteursnaam is een pseudoniem, dat sinds haar debuut in 1993 nog niet ontsluierd is, al zijn er wel stevige geruchten. De serie is in meer dan veertig landen verschenen en de vier romans zijn samen goed voor tien miljoen verkochte boeken. De geniale vriendin en vervolgdelen zijn ook bewerkt tot een televisieserie door VPRO. Het boek kreeg vier sterren van Hebban-recensent Mirjam en staat op de 117e plaats in de Hebban 1000 mooiste boeken aller tijden. Het boek wordt maar liefst 105 keer genoemd in de Top 25 van Hebbanners. Het boek heeft 78 weken in de Bestseller 60 gestaan.

De boekverkoper tipt

Boekverkoper Jeanet Moorman van Boekhandel Lovink:

'In deze roman speelt de vriendschap tussen de tweelingbroers Duncan en Regi een erg belangrijke rol. Na de dood van hun vader op hun 15-jarige leeftijd is er van hun goede vriendschap niets tot weinig meer over. Als de populaire Duncan zijn ingetogen broer Regi uitnodigt voor een roadtrip gaat hij mee. Een indrukwekkende roman over onder andere vriendschap, verschillen, haat/liefde, familie, gebeurtenissen.'

Koop dit boek bij Boekhandel Lovink

Meer lees verder-tips

Het voorwoord van de Boekenweek

De Boekenweek is verplaatst naar de zomer van 2021 en toch beleven we van 6 t/m 14 maart een ‘week vol boeken’. Omdat je het boek nooit genoeg kunt vieren en jouw favoriete boekhandel ook de komende tijd alle steun kan gebruiken. Laat je inspireren en geniet in aanloop naar de Boekenweek van gesprekken met auteurs en de mooiste boeken(tips). Hoofdsponsor NS is in 2021 twintig jaar verbonden aan de Boekenweek. Kijk voor meer leesinspiratie op www.ns.nl/treinlezer.

Naar het kanaal

Welk Nederlandstalig boek tip jij bij De geniale vriendin?Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het voorwoord: Lees verder na... 'De geniale vriendin'

 

Gerelateerd

Over

Elena Ferrante

Elena Ferrante

Elena Ferrante is het pseudoniem van een Italiaanse schrijfster, die ondanks haa...


Gesponsorde boeken