Hebban vandaag

Lezen /

Het voorwoord: Lees verder na... 'De schaduw van de wind'

door Hebban Crew 3 reacties
Tijdens Het voorwoord van de Boekenweek tippen we je graag Nederlandse en Vlaamse auteurs, om kennis mee te maken of ter afwisseling. Weet je na die grote internationale bestseller niet wat je nu op moet pakken? In dit artikel vind je lees verder-tips van een boekverkoper én het Hebban Team. Vandaag zijn dat Nederlandstalige tips bij de bestseller 'De schaduw van de wind' van Carlos Ruiz Zafón.

De schaduw van de wind van de in 2020 overleden Carlos Ruiz Zafón werd als internationale bestseller een van de best verkochte boeken aller tijden met meer dan 15 miljoen verkochte exemplaren. Het boek staat op de vijfde plaats in de Hebban 1000 mooiste boeken aller tijden en wordt bijna 400 keer genoemd in de Top 25 van Hebbanners. De schaduw van de wind is het eerste deel in een vierluik, waar Ruiz Zafón in totaal vijftien jaar over deed. Het boek stond 210 weken in de Bestseller 60, verdeeld over een periode van zes jaar.

De boekverkoper tipt

Boekverkoper Arno Koek van Boekhandel Blokker:

'Waar Zafón de Spaanse cultuur van Barcelona op een avontuurlijke manier beschrijft, daar schetst Pfeijffer in Grand Hotel Europa het Italiaanse Venetië dat ten onder lijkt te gaan aan het massatoerisme. Het zijn pageturners van de bovenste plank en ze hebben een aantal overeenkomsten: met vaart geschreven, evenveel pagina’s en de liefde voor een mooie dame. Tutti molto bene!'

Koop dit boek bij Boekhandel Blokker

Meer lees verder-tips

Het voorwoord van de Boekenweek

De Boekenweek is verplaatst naar de zomer van 2021 en toch beleven we van 6 t/m 14 maart een ‘week vol boeken’. Omdat je het boek nooit genoeg kunt vieren en jouw favoriete boekhandel ook de komende tijd alle steun kan gebruiken. Laat je inspireren en geniet in aanloop naar de Boekenweek van gesprekken met auteurs en de mooiste boeken(tips). Hoofdsponsor NS is in 2021 twintig jaar verbonden aan de Boekenweek. Kijk voor meer leesinspiratie op www.ns.nl/treinlezer.

Naar het kanaal

Welk Nederlandstalig boek tip jij bij De schaduw van de wind?Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het voorwoord: Lees verder na... 'De schaduw van de wind'

 

Gerelateerd

Over

Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón (1964-2020) is een Spaanse roman- en scriptschrijver. Hij de...

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer (1968) schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, ess...


Gesponsorde boeken