Hebban vandaag

Lezen /

Het voorwoord: Lees verder na... 'Een klein leven'

door Hebban Crew 12 reacties
Tijdens Het voorwoord van de Boekenweek tippen we je graag Nederlandse en Vlaamse auteurs, om kennis mee te maken of ter afwisseling. Weet je na die grote internationale bestseller niet wat je nu op moet pakken? In dit artikel vind je lees verder-tips van een boekverkoper én het Hebban Team. Vandaag zijn dat Nederlandstalige tips bij de bestseller 'Een klein leven' van Hanya Yanagihara.

Een klein leven is de tweede roman van Hanya Yanagihara, en degene die voor haar internationale doorbraak zorgde. Het boek verscheen in 2015 en ontving lovende kritieken van over de hele wereld. Het kwam op de shortlist van de Man Booker Prize (nu: Booker Prize) te staan en won de Kirkus Prize in Fiction. In 2018 kwam er ook een Nederlandstalige toneelbewerking van het boek, onder regie van Ivo van Hove die daarvoor met Yanagihara samenwerkte. Hoewel Yanagihara bijna twintig jaar aan haar debuutroman Notities uit de jungle werkte, kwam Een klein leven veel sneller uit de pen: achttien maanden. Het boek stond in totaal 56 weken in de Bestseller 60.

De boekverkoper tipt

Boekverkoper Marischka Verbeek van Savannah Bay:

'Een klein leven is een boek als een mokerslag. Een vergelijkbare dreun deelt Fleur Pierets uit met haar autobiografische boek Julian. Het verhaal van een grote liefde, een liefde die het moest opnemen tegen een plotselinge dood. Fleur en haar geliefde vrouw zouden gaan trouwen in alle 22 landen waar het homohuwelijk is toegestaan. Maar kort na de vierde bruiloft sterft Julian totaal onverwacht aan een hersentumor. Het jaar dat volgt, beschrijft Fleur in één intense, erudiete vlaag verdriet, verlangen, en woede. Bovenal overheerst hun enorme liefde, die zelfs de dood overstijgt. Meeslepend, ontroerend en onvergetelijk.'

Koop dit boek bij Savannah Bay

Meer lees verder-tips

Het voorwoord van de Boekenweek

De Boekenweek is verplaatst naar de zomer van 2021 en toch beleven we van 6 t/m 14 maart een ‘week vol boeken’. Omdat je het boek nooit genoeg kunt vieren en jouw favoriete boekhandel ook de komende tijd alle steun kan gebruiken. Laat je inspireren en geniet in aanloop naar de Boekenweek van gesprekken met auteurs en de mooiste boeken(tips). Hoofdsponsor NS is in 2021 twintig jaar verbonden aan de Boekenweek. Kijk voor meer leesinspiratie op www.ns.nl/treinlezer.

Naar het kanaal

Welk Nederlandstalig boek tip jij bij Een klein leven?Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het voorwoord: Lees verder na... 'Een klein leven'

 

Gerelateerd

Over

Hanya Yanagihara

Hanya Yanagihara

Hanya Yanagihara (1975), groeide op in Hawaii en Texas. Ze werkte in New York bi...

Fleur Pierets

Fleur Pierets

Fleur Pierets is kunstenaar, schrijver en LGBTQ activist. Ze werkte 7 jaar lang ...


Gesponsorde boeken