Hebban vandaag

Lezen /

Het voorwoord: Lees verder na... 'Normale mensen'

door Hebban Crew 1 reactie
Tijdens Het voorwoord van de Boekenweek tippen we je graag Nederlandse en Vlaamse auteurs, om kennis mee te maken of ter afwisseling. Weet je na die grote internationale bestseller niet wat je nu op moet pakken? In dit artikel vind je lees verder-tips van een boekverkoper én het Hebban Team. Vandaag zijn dat Nederlandstalige tips bij de bestseller 'Normale mensen' van Sally Rooney.

Met Normale mensen stond Sally Rooney op de longlist voor de Man Booker Prize (nu: Booker Prize), en boek dat werd ontvangen als een van de beste boeken van het decennium. Rooney bewerkte haar tweede roman tot een tv-serie die voor een Emmy werd genomineerd. Het boek staat in de Hebban 1000 en wordt zesentwintig keer genoemd in de Top 25 van Hebbanners. Normale mensen kreeg vijf sterren van de Volkskrant en het boek stond 15 weken in de Bestseller 60. Ook werd het gekozen tot Boek van de Maand in De Wereld Draait Door.

De boekverkoper tipt

Boekverkoper Lisan Hoogendonk van Boekhandel Plukker:

'Een debuutroman en nu al een lieveling voor veel boekhandelaren is Een opsomming van tekortkomingen. Lot heeft wat familiegeluk betreft niet de loterij gewonnen en de vroege dood van haar moeder, een lastige band met haar vader, een pijnlijke scheiding vormen en beïnvloeden haar. Maar wanneer Lot een eigen gezin vormt lijkt die invloed langzaam te veranderen.'

Koop dit boek bij Boekhandel Plukker

Meer lees verder-tips

Het voorwoord van de Boekenweek

De Boekenweek is verplaatst naar de zomer van 2021 en toch beleven we van 6 t/m 14 maart een ‘week vol boeken’. Omdat je het boek nooit genoeg kunt vieren en jouw favoriete boekhandel ook de komende tijd alle steun kan gebruiken. Laat je inspireren en geniet in aanloop naar de Boekenweek van gesprekken met auteurs en de mooiste boeken(tips). Hoofdsponsor NS is in 2021 twintig jaar verbonden aan de Boekenweek. Kijk voor meer leesinspiratie op www.ns.nl/treinlezer.

Naar het kanaal

Welk Nederlandstalig boek tip jij bij Normale mensen?Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het voorwoord: Lees verder na... 'Normale mensen'

 

Gerelateerd

Over

Sally Rooney

Sally Rooney

Sally Rooney (1991) groeide op in Couny Mayo, in het westen van Ierland. Ze stud...

Ine Boermans

Ine Boermans

Ine Boermans (1976) studeerde af aan kunstacademie Minerva in Groningen en rund...


Gesponsorde boeken